Toysdaily 玩具日報

[吹水專區] 十五蚊一本港漫

原帖由 香港人 於 13-5-2008 01:01 AM 發表

:shy: 唔知呀, 果陣應該只有睇愛情故事, 年紀少少既我, 覺得紫羅蘭正到痺...

同期仲有"靚妹仔":he:
原帖由 地星人一號 於 13-5-2008 01:03 AM 發表

一係牛仔,一係兒童樂園,
又可能係其他,唔係太記得lu。

如果係而家size o既薄裝漫畫
就應該係許景琛o既街霸(1991)。
:shy:

牛仔啊~:help: 博益既版權會點呢?

差d唔記得有兒童樂園呢本野:p
當年好似有本叮當樂園(會將漫畫彩色化同有d智力遊戲咁....呢類書家下係咪得返黃bus?)

原帖由 原罪 於 13-5-2008 01:05 AM 發表
[quote]原帖由 多啦A夢遺 於 13-5-2008 01:01 AM 發表

戇男漫畫入面既暴風少年開頭係江湖書,講講下又變

:50: 搵d咁野攪呀?
:62: 我都係唔知真相開 ...

話時話,當時暴風少年入面都夾雜咗唔少池上既傷追人畫風
[quote]原帖由 多啦A夢遺 於 13-5-2008 01:15 AM 發表

話時話,當時暴風少年入面都夾雜

當時細個:shy: 邊度搵到傷追人睇…
不過小學時:p 已經睇過日文原版傷追人~超甜:35: (唔好問我點解睇到…)

結果大左個人都好甜:42: ......

原帖由 原罪 於 13-5-2008 01:21 AM 發表
[quote]原帖由 多啦A夢遺 於 13-5-2008 01:15 AM 發表

話時話,當時暴風少年入面都夾雜

當時細個:shy: 邊度搵到傷追人睇…
不過小學時:p 已經睇過 ...

:he: 睇唔睇, 個人都會不由自主滲出糖份...
原帖由 香港人 於 13-5-2008 01:30 AM 發表

:he: 睇唔睇, 個人都會不由自主滲出糖份...

:38: 無謂深究~
其實加價係遲早嘅問題...大家都要生活。
質數又係一個問題...我自己一直支持港漫...其實佢地已經一路改良緊...尋找新方向同生存空間!比多d機會佢地啦!:64:
哎呀,一晚冇上已經講左咁多:71:
x男本暴風少年果期我記得應該係第一本港漫用動畫上色(後期斯莉亞亦然),但由江湖故事轉神怪都幾無厘頭。後來去左鄺氐有d可惜。
刀劍笑頭一百期我覺得可算經典,死困是我最印象深刻的故事,當年三大盜帥合擊畫面尤在心中,但自打後二打六都要三大盜帥合擊(大少爺),及撗刀成日戰神上身咁,失去趣味。早期低首梟雄、笑三少的人物設定完全破壞。(三少同初一我好鍾意架)
中華英雄自黑龍島一役簡直無出其右。可以再開一個topic討論呀!
劍橋我亦覺八仙是最具其個人特色的作品,可惜無以為繼。
我第一本港漫應該係睇呀哥既龍虎門打金羅漢死嗰期,好耐嘞。
當年上官小強有唔少助理都唔錯,封面有邱福龍既異形好正(仲有陸偉昌彩稿)
騎劫左大大既post我都sorry
傷追人、crying freeman、孔雀王我仲keep住套日版:71: 當年甜書必備
原帖由 原罪 於 13-5-2008 00:37 發表 請問各位大大邊本港漫係你第一本接觸?唔計老夫子:77:

X暴族:78: 唔知有無人記得呢套野...
原帖由 原罪 於 13-5-2008 00:55 發表 樓主唔好意思了:77:

唔緊要~  唔緊要~  
我聽故仔不知聽得幾開心!!:DD
原帖由 BUSTERMACHINE 於 13-5-2008 12:36 AM 發表

唔好講笑
我真係覺得老馮畫既公仔生硬同唔岩比例....

但佢的水墨風格唔係好多人會咁畫,只有李志清同一些台灣畫家可以..

佢本新作就好似冇呢種感覺..:36:
原帖由 原罪 於 13-5-2008 12:37 AM 發表
請問各位大大邊本港漫係你第一本接觸?

唔計老夫子:77:

龍虎門!:35:
頭像被屏蔽
原帖由 lawliet 於 13-5-2008 09:05 AM 發表

X暴族:78: 唔知有無人記得呢套野...

x暴族其實第一輯ok架,但係之後果d.........:44:
又講刀仔入魔:42: