Toysdaily 玩具日報

樓主: happytogether

TF 專區 x [斯比頓星] 炒飯總壇 ~ 變形金剛@人人有得玩 [IIB] p8800 TFclassics 2.0

原文章由 happytogether 於 29-11-2006 11:54 PM 發表

我而家都係隨緣心態, o係到互動消息及報料, 有同坐一條船既感覺, 幾有趣:shy:

今次變型金鋼經典系列真係經典中既經典,無論炒家玩家都係!!

炒家既經典.......極短時間令到件野缺貨....................

玩家既經典.......發揮人人有得玩既炒飯精神,日日都好似巡視吉吉、反反、等大百貨既業務咁,幫助其他玩家等等

可想而知,炒家及玩家邊個品行好d,大家心照~
hi, 小弟係想搵 鋼鎖 & 火捧的

香港區
冇用架,話明係抄家,當然有人事關係,同D staff早就傾好,幾時有貨幾時補貨一早就知
唉~我諗想買天火,火捧,剛鎖,都未有....幻影又有d想要.明日去大埔同tst睇下有冇啦.
各大大,好消息,今晚730某地方見到4小強,為防炒家,各大大PM我啦,我話比你地知
新會員我唔一定覆,係度出過聲的大大我會覆左先,sorry:!
pm左.... :)
小弟都 pm 左 :shy:
我亦都pm左:):)
原文章由 henryliuch 於 29-11-2006 09:51 PM 發表
黃埔分店d 師拉懶到出汁
唔肯同你搵, 又唔肯幫你留起
留低電話貨到左又唔通知聲
第二間分店有貨都唔會幫你運過黎, 要你自己去睇..
好想投訴佢地

haha~ 咁衰? 不過我未試過叫佢地留呀:*
買玩具都攪到咁Q麻煩, 真係火滾!!

但細心諗吓, 其實我地自己都有責任! 我發覺好多兄弟都會出post問: "這款玩具有無人訂 / 買呀?", "這隻乜乜你地會買幾多盒呀?" 哩d咁嘅問題, 問來做乜? 出post問果位人兄又有咩居心?

但又奇怪喎! 我地又老老實實咁一一回答佢地個post喎! 仲要答足幾頁, 死未!?

我地一早比晒"提示", 佢地咪做嘢囉! 香港地, 就係咁現實~! 炒家可以狂掃"正嘅玩具", 無良店舖又可以退訂 / 扣起d貨來托高個價......唉~!

咁各位兄弟以後仲答唔答哩d類似嘅問題呀? 自己諗清楚喇!
我尋日去太古UNY都係得返430......................
原文章由 搶錢咩 於 30-11-2006 04:09 AM 發表
買玩具都攪到咁Q麻煩, 真係火滾!!

但細心諗吓, 其實我地自己都有責任! 我發覺好多兄弟都會出post問: "這款玩具有無人訂 / 買呀?", "這隻乜乜你地會買幾多盒呀?" 哩d咁嘅問題, ...

所以我都好少入個d posts架.:shy:
買件玩具玩都咁辛苦,小弟都無話可說了,我想我短期內都係買唔到的,希望各大大努力買到心頭好吧:!

[ 本文章最後由 phoenix214 於 30-11-2006 08:13 AM 編輯 ]
原文章由 phoenix214 於 30-11-2006 08:11 AM 發表
買件玩具玩都咁辛苦,小弟都無話可說了,我想我短期內都係買唔到的,希望各大大努力買到心頭好吧:!

唔好灰心,w1氣勢開始有少少回落,因為d炒x開始轉投w2....與時並進:ice:
之前發現九龍區有一地方仲有一隻星星叫, 放左好耐都未有人買, 上色ok 的
不過得一隻, 火棒, 大黃蜂, 鋼鎖都冇
可以pm 我問關於o既資料
(新會員唔覆, and 只回答第一個, 以免大家互搶)