Toysdaily 玩具日報

查看: 6173|回復: 12

[HGUC] MS-016FS Zaku II FS {黑色三連星....自家改版}

小弟第一次改野, 多多指教:73:

上色當然又是手油而己.....:34:

1,胸加寬3.0mm
2,胸加膠板擴大
3,腰改可水平扭動 (不過改完先發現腰部條喉好硬, 根本扭不動:53: )
4,背部噴射器改裝 (條天線斷咗兩次....短咗好多:56: )
5,腳加長2.4mm
6,小腿加噴射器
7, 腳底換噴射器
8,另加膠板作細節......

去片.....

再加兩張改動中的照片...

總括來說, 改野好好玩, 但好花時間.....:55:

謝謝觀賞....!!!
終於完成了啦!
雖說是自家版,但我個人覺得有些地方是不須加上膠片的,
看上去像似是為加而加呢!
有些一定要讚的,背包及小腿的噴射器做得很好,請繼續努力啊:71: !
:71:
原帖由 一年戰爭高達迷 於 15-3-2008 05:27 PM 發表
終於完成了啦!
雖說是自家版,但我個人覺得有些地方是不須加上膠片的,
看上去像似是為加而加呢!
有些一定要讚的,背包及小腿的噴射器做得很好,請繼續努力啊:71: !

thx 先, 其實都完成了一陣子, 不過懶影相.....

有關膠片的, 其實ZEONIC大大都有提及過, 不過當時己經做了, 就懶改了....

我都覺得膠片有些問題, 不過心想硬是想加多一點東西.......唉!.....:70:
原帖由 白狼 於 15-3-2008 07:19 PM 發表
:71:

thx 版主...:43:
身上的白線很棒阿.有突顯造型的效果
個背包 超掂 ~!!:D
:71:  well done
原帖由 sfzerox 於 16-3-2008 12:08 AM 發表
身上的白線很棒阿.有突顯造型的效果

謝謝你, 我都是這樣覺得....:43:
原帖由 MR.DENIS 於 16-3-2008 12:13 AM 發表
個背包 超掂 ~!!:D

THX, 我第一次這樣改....OK啦!!:shy:
原帖由 nampa 於 17-3-2008 12:27 AM 發表
:71:  well done

thx bro....俾D進度我..:53:
個背包改得唔錯!:71:
不過會不會令到個大炮托架無法正常拉落嚟,掛住支大炮。:58:
腰部的喉管或者試下改用銅喉管(補品),腰部可動問題應該會有改善。:67:
其實唔一定加膠片,可以加刻線、補品、鑽孔後補膠片、細螺絲。:78:
原帖由 ZEONIC 於 17-3-2008 02:50 PM 發表
個背包改得唔錯!:71:
不過會不會令到個大炮托架無法正常拉落嚟,掛住支大炮。:58:
腰部的喉管或者試下改用銅喉管(補品),腰部可動問題應該會有改善。:67:
其實唔一定加膠片,可以加刻線、補品、鑽孔後補 ...

Thanks....個大炮托架都仲可以用, 不過要分開上身和下身先....等我一陣影張相過你睇....

刻線、補品、鑽孔後補.....我對於改o野仲係新手, 會多作嘗試....