Toysdaily 玩具日報

查看: 8173|回復: 13

[GUNDAM] THUNDERBOLT 巨砲渣古!!

無GM咁正~ 貼紙勁多...
砌起唔覺得要去到呢個價
可能係因為支巨砲無乜可玩性
所以計落唔夠多野玩?

不過隻渣有少少近藤FEEL
都唔錯~

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
哇3隻出得好求其
今時今日的HG來講, D分模根本唔合格
就算唔計貼紙問題, 個Body都出得好冇heart
支炮冇想像中咁正:ar:
i check the parts this evening. just so so...
and still see FA Gundam in stock?:75:
喉同手臂唔同0左...
nice work.  nice details.  nice photos.  support.
真的不錯
雖是素組,但完成度很好
多謝樓主開箱分享!!!
單靠雙腳會唔會企唔穩,要靠支炮支撐?
支炮齋擺真係唔差.
等跌價先入手
近來都砌過幾隻高機動渣古, 其實分件都係同一個套路, 可能我係素組派, 又唔覺得太難受
只係支砲可玩性其實一般, 只係一個大型場景, 所以先會覺得唔係咁抵玩
但素組的完成度係幾高的, 呢點我覺得幾滿意

唯一的不滿係渣古背包, 上面兩支機械臂只得接埋的模式, 雖然漫畫入面無用過,
但模型都應該跟埋一對打開的, 就算係固定形態都好過無

另外背包重大, 唔用支架自力係企唔到的
下隻高機動紅渣肯定同一命運

P.S. TB版的渣古係全新模的, TB GM都係全新模
因為細節, 身形比例同UCHG都唔同
算係好有HEART的了
回復 10# L-U

why OOB should覺得太難受, don't care the judgement from "pro" modeler :ar:

the design of 高機動紅渣 very similar to Armored Core series...?{:1_237:}

全新模, but the joint line still at the middle:42:
近藤和久.....5知而家做緊乜呢?
支砲D膠本身色太鮮, 素組唔好睇
回復 1# L-U

一連幾個THUNDERBOLT系列的作品, 看出大大對這系列的熱愛
謝謝大大的作品分享, 期待2014的活躍