Toysdaily 玩具日報

陳慧嫻活出生命II Live演唱會 (8/2/08 小記)

慧嫻共獻唱了廿八首歌曲 (如果我無記漏的話).

別人的歌曲: My love will give you hope, 花火,  喝釆, 左右手, 愛在深秋, 最愛是誰, Close to you, 默契, 相識非偶然, 月半小夜曲, 等了又等, 原來只要共你活一天.

慧嫻自已的歌曲: 玻璃窗的愛, 花店, 痴情意外, Love me once again, 傻女, 一對寂寞的心(與鄭中基合唱), Joe la Taxi, 人生何處不相逢, 夜機, 飄雪, 今天的愛人是誰, 情意結, 無名指, 幾時再見.

Encore: 逝去的諾言, 千千闕歌.

慧嫻雖然有病在身, 初段聲音有點沙啞, 但到演唱會過了三份一已回復八九成水準了. 論別人的歌曲, 全晚個人最喜歡她唱: 相識非偶然、等了又等、默契.  新歌: 無名指 就不過不失啦, 氣氛高潮所在是: 人生何處不相逢、千千闕歌.  慧嫻呢個演唱會真係唔錯, DVD、CD出版左我一定會買!

:71: :71: :71:
曾經最愛.....................可惜再戰樂壇有種脫o左節o既感覺..................加上佢講野口吻好似o的師奶咁

陳慧嫻正丫, 不過復出後, 歌藝有點造作咁, 唔知呢個concert會點呢? :78:

其實我好想知當年告別演唱會, 究竟係邊個講「佢地唔識野咋」:DD
當日唔離開,今日會係點呢?

佢同王傑好似,最紅既時候走左.........譚詠麟如果一早走左,今日何來做校長,人人尊敬呢...

但願她開心就可以~
原帖由 傲龍未展 於 9-2-2008 12:36 PM 發表
慧嫻共獻唱了廿八首歌曲 (如果我無記漏的話).

別人的歌曲: 相識非偶然, 愛在深秋, 喝釆, 左右手, 月半小夜曲, 最愛是誰, 等了又等, 原來只要共你活一天, 默契, Close to you, My love will give you hope (仲有一 ...

真情流露~呢~~>????:$