Toysdaily 玩具日報

查看: 6930|回復: 18

正義的小朋友~

今天到左sd Seed 入面我覺得完成度最高的BB:!
成位野入面唯一係架飛機 Phatom 00對炮唔郁得外, 無論係外型以致size方面我都係覺得最好:71:
不過bandai幾時肯出埋bb buster 同埋 無限蒸魚呢:Q

粉色 真係正到爆
本身唔太鐘意 普通 靜儀 高達
不過 bb 就十分鐘意:shy:
少少偷膠都忍左佢
在下果隻同 樓主 無得比
期等日後 上色 lv 升級 會有機會比大家睇下:shy:
最可惜係 笨大而家出 bb 好慳皮 劍仔都唔比把:70:
而家  ''物式 '' 一把好劍比佢玩
好似樓主第一張圖咁 如果把劍上番色 一流:shy:
正義 都係拿劍型d :shy:
同埋 樓主唔玩下 踩板 post 好型的:he:
頭像被屏蔽
SD正義出得太正喇,快D出埋無限同saviour la.......有冇諗過補少少貼紙或水貼上去?同埋D色你係自己溝定現成架?我都好想砌,但等出年入咗噴筆先:79:
TO 分手勿語仔 : 把劍係隨手影相時, 咁o岩d廢件part有一把, 咪俾佢拎黎影囉~踩板pose!?我都唔記得有呢個動作tim:Q
TO 裝甲仔 : 過左去, 整完就算了, 何況有成萬九幾件模型呼喚緊我呢:oh: 至於顏色就係offical colour黎架, 幾好架, 3隻色都o岩用:he:
:71:
頭像被屏蔽
原帖由 廿一月 於 30-12-2007 01:03 PM 發表
TO 分手勿語仔 : 把劍係隨手影相時, 咁o岩d廢件part有一把, 咪俾佢拎黎影囉~踩板pose!?我都唔記得有呢個動作tim:Q
TO 裝甲仔 : 過左去, 整完就算了, 何況有成萬九幾件模型呼喚緊我呢:oh: 至於顏色就係offical colo ...

我都曾買過一set海滋爾專用油,又係3樽嗰D,查實你知ng知嗰D份量夠ng夠噴一隻MG?
頭像被屏蔽
正~
原帖由 裝甲仔 於 30-12-2007 01:24 PM 發表

我都曾買過一set海滋爾專用油,又係3樽嗰D,查實你知ng知嗰D份量夠ng夠噴一隻MG?

正常咁噴, 一定夠:74:
以大大功力
要改bb無限蒸魚應該冇問題啦
冇法:38: ,又係正到漏既作品:71: :71: !
BB咗之後,當堂另眼相看。:36:
原帖由 廿一月 於 30-12-2007 01:03 PM 發表
TO 裝甲仔 : 過左去, 整完就算了, 何況有成萬九幾件模型呼喚緊我呢:oh: 至於顏色就係offical colo ...

咁其實我有隻百式 有2把劍都岩佢用
不過要改色嗎:shy:
正義 踩板 係最有型喎:58:
呢隻野... 係你整得好姐,
我淨係砌過四隻BB戰士, o岩o岩買左盒TURN A返黎都唔敢郁手...
我個人覺得呢隻野真係好廢, 尤其對我呢D新手黎講...
我本身冇上色, 未滲線之前隻野真係衰到唔睇得,
D貼紙唔夠, 成個盾成把鎗一隻色...
分色唔夠好...
腳部太細, 關節太鬆, 背部舊野太重, 完全企唔隱...
雖然背部舊野個型真係幾好, 變形都做得唔錯...
我o個隻就放左o係堆填區...
所以如果有人問點解現在咁多成品充斥市面, 你仲要攪咁多野去砌模型
我想, 因為我想整靚佢, 冇其他辦法, 只有自己動手好了
就是我們模友的生存之道
原帖由 廿一月 於 1-1-2008 11:04 AM 發表
所以如果有人問點解現在咁多成品充斥市面, 你仲要攪咁多野去砌模型
我想, 因為我想整靚佢, 冇其他辦法, 只有自己動手好了
就是我們模友的生存之道

只可以同佢講..
你自己整下就知道點解...
中有現成實在唔係好得....