Toysdaily 玩具日報

查看: 251348|回復: 541

<<Zoids 分享會>> (日本遊的收獲)

近半年迷上了zoids, 被它的機械外型及動作而吸引,
於是瘋狂入貨:no: ...四出尋寶:43:  ....又係Yahoo bids :60: 又托nobody大大買

.......(無錢啦):help:
終於...有d收獲:67:  
以下係小弟d部份zoids 相,俾各位分享一下!
多多包涵:77: :77: ~

(特別鳴謝 - :love: nobody大大 - 幫我同教我zoids d 料)

Zoids 分享會
Part 1
現在開始:)

明天來獨立完成相.......

預告

希望各位大大支持!!:77:  ,

我雖然吾玩~但係都覺得好靚~:58:
我由以前快樂龍時開鐘意zoids,但比較鐘意彩頁個用模型CG合成相既小說
漫畫就麻麻地.....

樓主竟然搵番咁多正野:79: 想當年去吉吉島時,得番條帝國蟲買,之後條蟲成為我第一隻索斯:80:
原帖由 科曼奇 於 24-12-2007 01:53 AM 發表
我由以前快樂龍時開鐘意zoids,但比較鐘意彩頁個用模型CG合成相既小說
漫畫就麻麻地.....

樓主竟然搵番咁多正野:79: 想當年去吉吉島時,得番條帝國蟲買,之後條蟲成為我第一隻索斯:80:

條帝國虫我都買過,不過係新版既,而且都唔知去左邊喇
想玩返舊版,可惜冇錢買亦冇時間搵,手上得一盒復刻版

十幾年前只係玩過上鍊既,電動既買唔起
到今日買得起電動既,就買唔返喇
有時就算唔介意玩新版都冇地方擺,例如 death saurer :79::79:

大大半年就尋到咁多正&#22050;:@ ~  勁:71: !!!

因為近年ZOIDS出&#22021;HMM(Highend Master Model)系列, 所以小弟都係近呢一年愛上佢...,
佢&#22021;活動關節, 可以盡情表現ZOIDS獸&#22021;型態, 同一隻野獸&#22021;動態:34: ...

為表示支持, 現抽水一下:43: ~~

:64: ~
期待大大&#22021;作品:73: ~~~
樓主大大,我呢幾隻吸唔吸引到你?:34:

我仲有3隻限定收埋o左:he:
原帖由 最終章 於 24-12-2007 02:47 AM 發表
大大半年就尋到咁多正&#22050;:@ ~  勁:71: !!!

因為近年ZOIDS出&#22021;HMM(Highend Master Model)系列, 所以小弟都係近呢一年愛上佢...,
佢&#22021;活動關節, 可以盡情表現ZOIDS獸&#22021;型態, 同一隻野獸&# ...

我想問下大大,你隻HMM Shield Liger有無上色?
原帖由 越前龍馬 於 24-12-2007 02:57 AM 發表

我想問下大大,你隻HMM Shield Liger有無上色?

只係用罐裝噴油, 噴後素組畫線~
原帖由 roundtable 於 24-12-2007 02:22 AM 發表

條帝國虫我都買過,不過係新版既,而且都唔知去左邊喇
想玩返舊版,可惜冇錢買亦冇時間搵,手上得一盒復刻版

十幾年前只係玩過上鍊既,電動既買唔起
到今日買得起電動既 ...

呢隻好難搵固喎,其實呢隻獨眼蠍子令過共和國果隻架,好似仲有隻獨眼猩猩同佢一齊出復刻版
可唔可以形容下death saurer的特徵呀,因為小弟唔認得d名呀:35:

小弟第一隻機械獸係TF系列的一隻藍色可變成炮台的共和國軍恐龍仔(因為唔識貼相,所以比唔到各位大大睇了:64: )
隻恐龍仔宜家無出過復刻,又無新版,但佢可以插響共和國狼,帝國隻電動獵豹個背部做炮塔
新版的有電單車狼,超戰鬥暴龍(第二幅圖左下,但唔係動畫版),仲有幾隻BLOX
我專入d以前無的Zoids:34:, 但宜家斷左市了:56:
原帖由 最終章 於 24-12-2007 03:24 AM 發表

只係用罐裝噴油, 噴後素組畫線~

如果只素組的話ok嘛?

我想買,但我砌模型好屎:80:
:47: 啊!!!
竟然冇gz 010 系列.....:42:

原帖由 GetterMachine 於 24-12-2007 03:45 AM 發表

當時我只可以三選一,結果只係買o左Mugen:sad:
原帖由 GetterMachine 於 24-12-2007 03:45 AM 發表

唔好咁了,呢隻好搶手架
不過舊版令好多喎,但新版一樣斷市:42:
頭像被屏蔽
原帖由 越前龍馬 於 24-12-2007 03:50 AM 發表

當時我只可以三選一,結果只係買o左Mugen:sad:

三選一當然選無限, 好過買疾風同村雨