Toysdaily 玩具日報

樓主: allenwalker

[玩具報告] <<CCSTOYS SHIN GETTER 1 "STAR SLASHER VER.">>

著燈後眼都係唔掂,及頭的燈偏藍與身手腳的綠燈明顯差異;另著燈後會冇喇喇自己熄燈,你哋係米咁?
熱狗OO 發表於 17-8-2024 06:31 PM
著燈後眼都係唔掂,及頭的燈偏藍與身手腳的綠燈明顯差異;另著燈後會冇喇喇自己熄燈,你哋係米咁? ...

d 燈 唔會長著 ga。
Vince 發表於 17-8-2024 06:45 PM
d 燈 唔會長著 ga。

下?咁舊果隻亦如此嗎?
熱狗OO 發表於 17-8-2024 08:37 PM
下?咁舊果隻亦如此嗎?

一樣,10分鐘左右自動熄
熱狗OO 發表於 17-8-2024 06:31 PM
著燈後眼都係唔掂,及頭的燈偏藍與身手腳的綠燈明顯差異;另著燈後會冇喇喇自己熄燈,你哋係米咁? ...

果頭睇嚟成批都係咁了……
熱狗OO 發表於 17-8-2024 08:37 PM
下?咁舊果隻亦如此嗎?

第一次玩 ccstoys ?
佢 d 玩具好似全部都係長開 3 分鐘左右就會熄。
Hawk 發表於 17-8-2024 09:00 PM
果頭睇嚟成批都係咁了……

今日睇fb有幾個啱啱收到貨又冇中咁多獎,都唔知係乜嘢情況
同埋有一樣要我覺得好奇怪,即係明明成隻嘢都冇用藍色燈,就算我話原色初版有少少似係偏藍色,但我試過擺新嗰個頭落去,都冇影響到會由綠變藍,咁到底呢一批藍色燈喺邊度嚟?
其實大部份廠玩燈效,好多時係用件透光件做defuser ,唔關盞LED事。即係全部LED白光,用件透光件造色。
個支架真係好蠢,支鐵夠力但每轉角度都要拆散再砌過係呢度煩;斧頭太重要就角度擺或攤大篤住地下,手首上斧柄靠啜住但又太實,翼的角度不及mb。
如果有mb或其他真三一,呢隻可以唔洗買;
如果乜三一都冇我會說等埋隔離post B廠果隻先,燈不可長著係缺點
如果只比mb及此ccstoys我會揀呢隻,靠自己企到先,亦大隻d。
Vince 發表於 17-8-2024 09:02 PM
第一次玩 ccstoys ?
佢 d 玩具好似全部都係長開 3 分鐘左右就會熄。

早講丫!無見人強調過或YouTubers有講?我真係有d心態當燈飾的!
熱狗OO 發表於 18-8-2024 12:22 AM
早講丫!無見人強調過或YouTubers有講?我真係有d心態當燈飾的!

當燈飾你講真? 咁就應該用usb啦~
熱狗OO 發表於 18-8-2024 12:19 AM
個支架真係好蠢,支鐵夠力但每轉角度都要拆散再砌過係呢度煩;斧頭太重要就角度擺或攤大篤住地下,手首上斧 ...

佢個地台一路都話係垃圾嚟,但一直都唔改……

Give me five~~  發表於 18-8-2024 12:35 AM
allenwalker 發表於 17-8-2024 09:12 PM
今日睇fb有幾個啱啱收到貨又冇中咁多獎,都唔知係乜嘢情況
同埋有一樣要我覺得好奇怪,即係明明成隻嘢都 ...

成個禮拜官方好似都冇乜反應,睇嚟應該不了了之……
Hawk 發表於 18-8-2024 12:31 AM
當燈飾你講真? 咁就應該用usb啦~

開15至30分鐘姐,電蕊我OK;要找個發光嘅波扮烈焰太陽彈先。
Hawk 發表於 18-8-2024 12:35 AM
成個禮拜官方好似都冇乜反應,睇嚟應該不了了之……

好似話fb有人問過官方,官方話藍色燈係錯嘅,但就冇解釋都啲藍色燈係邊度嚟