Toysdaily 玩具日報

樓主: allenwalker

[玩具報告] <<CCSTOYS SHIN GETTER 1 "STAR SLASHER VER.">>

Vince 發表於 14-8-2024 12:35 PM
正常個頭既光應該同個身一樣係綠色,現在好多人個頭都編左 藍色 …
...

今朝突登拎出黎check check影咗張相,然後對比拎番黎第一晚出review影嘅著燈相,結果如圖:
左圖:第一晚取貨回來後拍的
右圖:14/8/24 早上

如結果所看,我呢隻係冇事嘅,至於點解當時個燈光色同而家日光日白影出黎嘅燈光有分別,我懷疑係因為我屋企環境燈光嘅問題,因為我當日係夜晚影,屋企又用黃色燈泡,所以可能手機拍攝出嚟影響咗?我都唔係好清楚

不過點都好,有師兄提到嘅話我都建議大家睇下自己手頭上嗰隻有冇“藍燈”嘅問題,如果真係有呢件事嘅話就申請售後吧

利申 .... 只有初辦
我所知軟膠手, 孔位會有收縮現像 , 所以以前既Figma 怕你插唔入手型, 會送多2支的你插入其他手掌. 就係防止呢個問題
(解決都易, 吹下熱風/浸熱水就得)

背翼我就唔知同初辦是否一樣, 之前我出問題(鬆), 就免費比多個我
有上油就多o左手工問題
wwwkcc 發表於 13-8-2024 06:14 PM
已取,眼冇事,但拗腰會刮漆,成隻各關節鬆緊度都比舊版差

咁關節鬆到掉掉揈 ??
nela 發表於 14-8-2024 01:19 PM
利申 .... 只有初辦
我所知軟膠手, 孔位會有收縮現像 , 所以以前既Figma 怕你插唔入手型, 會送多2支的你插 ...

我隻初版就冇呢個情況,但係如果不幸遇到嘅話,我諗我都係自己動手修復算
allenwalker 發表於 14-8-2024 01:09 PM
今朝突登拎出黎check check影咗張相,然後對比拎番黎第一晚出review影嘅著燈相,結果如圖:
左圖:第一晚 ...

師兄唔止藍燈變綠燈,連眼珠都冇變有~
nela 發表於 14-8-2024 01:26 PM
咁關節鬆到掉掉揈 ??

其他關節其實冇乜大問題,主要都係頭同背包背翼既問題
Hawk 發表於 14-8-2024 01:57 PM
師兄唔止藍燈變綠燈,連眼珠都冇變有~

肉眼睇當時係冇問題嘅,似係環境燈光同手機相機嘅問因素
allenwalker 發表於 14-8-2024 01:09 PM
左圖:第一晚 ...

就咁睇相似係唔夠光上到頭道,變左頭唔夠身咁光。
fallout8 發表於 14-8-2024 02:53 PM
就咁睇相似係唔夠光上到頭道,變左頭唔夠身咁光。

facebook有人估係因為身體嘅綠色透明件下面有銀漆,而頭係冇,所以色調會有少少分別
哇, 你地講到我愈來愈驚; 呢間廠想發大黎做點知奶野喇
有買既師兄會唔會做個實驗,揾支勁既電筒直接照入三一頭入面,睇吓係咪唔夠光做成陰陽色

今次出貨的確唔係咁好,但隻嘢依然係好L型的~不過手㬹真係唔夠實,一放斧頭即刻不舉……

我係第一批貨(Star Slasher ver),問題不大。

講開又講,其實CCS一直都有QC問題,我喺唔同POST都成日講。不過大眾因為佢性價比高而每次都包容,真係用生命值硬接

利申: CCS忠粉。但事實歸事實。
nela 發表於 14-8-2024 01:26 PM
咁關節鬆到掉掉揈 ??

比較嚴重係大髀關節,前後踢腿會跌返落嚟!

fallout8 發表於 14-8-2024 03:08 PM
有買既師兄會唔會做個實驗,揾支勁既電筒直接照入三一頭入面,睇吓係咪唔夠光做成陰陽色 ...

咁得唔得?