Toysdaily 玩具日報

樓主: allenwalker

[玩具報告] <<CCSTOYS SHIN GETTER 1 "STAR SLASHER VER.">>

急住出貨唔出就變蟹下,大量sad事件發生
D700 發表於 12-8-2024 10:26 AM
急住出貨唔出就變蟹下,大量sad事件發生

d人棄單係店舖食,出貨嘅係CCS又唔係店舖,唔明對CCS嚟講點樣急住出就會變蟹貨喎?
其實多幾間公司出產品大家咪多啲選擇多啲比較囉,覺得出得唔好唔啱心水咪唔好買囉,又唔駛不停踩間自己唔鍾意既公司既,佢真係咁差就自然會被大家離棄啦……

係喎,睇番另一個po,佢真係由一開始就往死裏鬧CCS垃圾冇停過xd  發表於 12-8-2024 11:46 AM

X2, 有D突然, 我張單係出年的; 個盒好大, 要準備下; 本周末才去拿, 是為本人首只CCSTOYS
希望不會中SAD
熱狗OO 發表於 12-8-2024 11:52 AM
X2, 有D突然, 我張單係出年的; 個盒好大, 要準備下; 本周末才去拿, 是為本人首只CCSTOYS
希望不會中SAD
...

第二批聽講災情嚴重, 大細眼, 翼同斧頭卡榫位插唔入
我今日放工拎, 希望唔好SAD得太過份......
z21948814 發表於 13-8-2024 08:52 AM
第二批聽講災情嚴重, 大細眼, 翼同斧頭卡榫位插唔入
我今日放工拎, 希望唔好SAD得太過份...... ...

呢隻我係第一批,翼個情況我嗰隻都有,第一次好難入,要慢慢轉住推入去,第二次開始就順好多
我嗰隻嘅武器同樣(情況就如同CCS嗰個唔好用嘅地台嗰支鐵棒一樣),不過唔肯定第二批係咪一樣定係有新花款
另外想問一問,邊隻三一hip位唔係著底褲?
已取,眼冇事,但拗腰會刮漆,成隻各關節鬆緊度都比舊版差

見出面話今次新版好多問題,所以今晚拎咗即開嚟試

先講塊面同眼,冇着燈正常靚仔,有着燈就見到左眼怪怪咁,有啲黑色唔透光攪到大細眼,最底張圖會明顯啲。

另一身體問題係背後變腰有少少刮油,花咗少少。其他部份就冇乜問題,同初版差唔多,不過手㬹關節又好似唔多夠實咁……

最後大問題就真係背翼枝椿大得滯,插唔落背架個窿度,最後要自己搵界刀同銼整大個窿至入到,攪到自水身汗……另外武器既長棍亦有同樣問題,粒金色配件個窿又係細得滯要自己銼番大個窿至塞得入,但又好笑喎斧頭個窿啱啱掉番轉係大得滯會"sir"番出嚟……

今次ccs出貨真係失敗,玩具顏色、燈同價錢係靚既,但武器同個背翼連接真係好唔掂,着燈又大細眼,唔知佢會唔會有補件換番個頭、背架同個粒金色物體……
未拎既師兄諗住自己攪番好既,記得買定啲架生喇~

Hawk 發表於 13-8-2024 11:31 PM

咁似乎都係個頭出事多,搵舗頭申請售後吧
allenwalker 發表於 14-8-2024 12:32 AM
咁似乎都係個頭出事多,搵舗頭申請售後吧

樓主你第一批果隻係咪着咗燈都冇黑色眼珠架?
Hawk 發表於 14-8-2024 01:03 AM
樓主你第一批果隻係咪着咗燈都冇黑色眼珠架?

都有少少嘅,但冇你呢張相咁嚴重,我嗰隻係唔仔細睇唔覺有乜大問題嘅程度
Hawk 發表於 13-8-2024 11:31 PM

你果隻算好
除咗你講果啲問題, 尋日我開果陣
1. 背包係唔實, 郁大力啲會成個背包連翼跌出嚟
2. 有個手形膠水冇痴好, 成個手掌手背輕鬆分離
3. 有啲手形根本塞唔入去把武器到
第二水直頭大媽趕工, 完全零QC, 否則唔會搞成咁
不過咁講, 隻GETTER一千都唔駛就原諒佢, 下次唔買CCS第2水
z21948814 發表於 14-8-2024 09:01 AM
你果隻算好
除咗你講果啲問題, 尋日我開果陣
1. 背包係唔實, 郁大力啲會成個背包連翼跌出嚟

咁我之前買開佢都係一開即訂,我都覺得第一批貨係穩陣啲同認真啲既,手塞唔入掍既問題我都有不過易攪就冇講,總之買隻完成品番嚟要自己花咁多功夫整就實俾人閙架喇,睇下佢會唔會有咩回應同處理方法啫
正常個頭既光應該同個身一樣係綠色,現在好多人個頭都編左 藍色 …