Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2024年4月 ROBOT魂<SIDE MS> 高達Mk-II (泰坦斯式樣) ver.A.N.I.M.E.

純白騎士姬Saber 發表於 20-11-2023 04:03 PM
呢種風格希望能撐起直到ZZ

「呢種風格希望能撐起直到ZZ」x 2!
不過可惜,應該有排等,紅、黑力奇戴亞斯、高渣古、白Mk-II、紅、綠二色吉姆-II、雷姆、百式、RMS-108 瑪拉塞、RMS-117 加爾巴迪β,仲有PMX-000 梅薩拉,呢堆野只係「空降查布羅」前出現過的MS,後面仲有一堆TMS、TMA未數,如果B社兩年內出得哂咪算佢好野囉!
THOUTHER 發表於 21-11-2023 12:32 AM
不過可惜,應該有排等,紅、黑力奇戴亞斯、高渣古、白Mk-II、紅、綠二 ...

係,講得啱
Z系仲有一大堆機體未知出唔出得齊
大嘢重高達有望成為魂限唯一成2K商品參與計劃
Bandai肯定有盤算過
呢種大河原風格能維持幾耐
就預計唔到由市場取向決定生死!
所以我諗都係試探水溫
如果彈得起bandai或者開新Line
以呢種風格參與MB/GFF

Bandai籍着今次呢種風格放R魂試溫
唔會無其它計劃諗....
純白騎士姬Saber 發表於 21-11-2023 10:09 AM
係,講得啱
Z系仲有一大堆機體未知出唔出得齊
大嘢重高達有望成為魂限唯一成2K商品參與計劃

Z系列實在太多機型可以出,足以撐起3年以上全線規劃,新型機一般販售,聯邦繳獲機舊款重塗都一大堆,問題係定價日益高漲,簡直就係謀殺銀包
所以果位師兄估重高達通販要2k 如果魂就唔止
可能呢個系列叫唔到價, 定價8250yen的竟然HKD36X搞掂, 已低過5算, 可能呢個先係正常價
alien133 發表於 21-11-2023 11:47 AM
Z系列實在太多機型可以出,足以撐起3年以上全線規劃,新型機一般販售,聯邦繳獲機舊款重塗都一大堆,問題 ...

係呀,一定越來越貴,多謝啲高追L啦
go-go321 發表於 22-11-2023 07:09 PM
可能呢個系列叫唔到價, 定價8250yen的竟然HKD36X搞掂, 已低過5算, 可能呢個先係正常價 ...

ROBOT魂呢排無一隻炒得起所以先至係咁,今日蒸粉開訂SHF 超級撒亞人孫悟飯,定價6,500円佢開訂價四魚半……
alien133 發表於 21-11-2023 11:47 AM
Z系列實在太多機型可以出,足以撐起3年以上全線規劃,新型機一般販售,聯邦繳獲機舊款重塗都一大堆,問題 ...

唔止謀殺銀包,仲謀殺埋收納空間,小弟已經煩緊點樣安置佢地……
hong1971 發表於 21-11-2023 06:26 PM
所以果位師兄估重高達通販要2k 如果魂就唔止

小弟斷估未必會出重高達+重高達Mk-II,R魂似乎唔會出太過大型的機體,果隻魔霸出極都出唔到,「大貨櫃」GP03D直頭連聲氣都無,所以都係唔好咁大期望。
已開訂, 個價對番YEN數絕不進取, 店舖都知貴過四百無人買, 及R魂通販基本上九成都海量, 無乜邊款唔插十幾廿蚊
THOUTHER 發表於 22-11-2023 10:57 PM
小弟斷估未必會出重高達+重高達Mk-II,R魂似乎唔會出太過大型的機體,果隻魔霸出極都出唔到,「大貨櫃」G ...

跟翻GFFMC嘅重高達size已經可以搭配R魂、KAS Z機體,anime要出唔係問題,就算成本如何上漲,定價亦不至於狼到冇人受,你不如擔心佢唔出或者出完連續洗版好過
THOUTHER 發表於 22-11-2023 10:57 PM
小弟斷估未必會出重高達+重高達Mk-II,R魂似乎唔會出太過大型的機體,果隻魔霸出極都出唔到,「大貨櫃」G ...

重高好難唔出 唔出會比人插死
比起魔霸重高聯系主角既關係強烈好多 咁又不如03D咁大隻 robot魂應付得到 如上位師兄都有講GFFMC出得咁少產品都有出重高 就知佢人氣度
平過$188嘅會買三隻
THOUTHER 發表於 21-11-2023 12:32 AM
不過可惜,應該有排等,紅、黑力奇戴亞斯、高渣古、白Mk-II、紅、綠二 ...

唔係唔想儲, 問題係加價加得好痴線, 點會求其一隻正常野都近1萬YEN架?

跟住好多巨型機喎, 只是街機Z DX中的漢堡包及加布蘭都大過MK2一截, 物成萬五YEN?

THE O唔過2萬YEN算偷笑