Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2024年4月 ROBOT魂<SIDE MS> 高達Mk-II (泰坦斯式樣) ver.A.N.I.M.E.

期待gaplant????????   
大家唔記得咗 呢個anime系列係會跟原設做的 個面相原設都係咁七 身型魏 小腿短 腳推進器低 腳板肥
只係呢d設定到了電視動畫已修改咗 而且動畫版畫得靚 見多咗入咗腦
hong1971 發表於 13-11-2023 08:44 PM
大家唔記得咗 呢個anime系列係會跟原設做的 個面相原設都係咁七 身型魏 小腿短 腳推進器低 腳板肥
只係呢d ...

所以PASS,尤其係大眼高性能渣古
hong1971 發表於 13-11-2023 08:44 PM
只係呢d ...

主題曲MK-II定格畫面嘅面相咪一樣咁薯嘜,接受唔到就唔買呢個系列囉

最好出到Z嘅時候跟足設定,塌胸、短腰、細機翼,靠替換完全還原畫稿WR形態,原汁原味。咁多美型新產品,靠復古還原先係anime嘅特色,千篇一律又會畀人攞嚟同其他系列鬥價,冇突圍優勢使乜再買佢?
希望佢快 D 出 FA MK II

好似之前 Ka Signature 嗰款?
係呀! 因 KA 版炒到貴晒, 所以睇下呢條 LINE 會唔會出先

你呢D未睇過太空戰士的死小孩, 唔識欣賞昭和味, 呸!

但又接受唔到水星的魔女喎, 你呢類古早味不成但新世代不受既根粉叫做, 我諗下先, 記得了!

軍武L!
alien133 發表於 14-11-2023 09:28 AM
主題曲MK-II定格畫面嘅面相咪一樣咁薯嘜,接受唔到就唔買呢個系列囉

最好出到Z嘅時候跟足設定,塌胸、短 ...

我就是期待呢個柒樣既Z高達, 有適當的柒味才是ANIME版的精髓;

不過我估唔會有得換件變型, 我倒不介意的, 之前的齋ROBOT魂Z高達都係不能變型

我會估會魂限WAVE RIDER, 但會附送支架及大量特效件
tsang_20190721 發表於 15-11-2023 09:01 AM
係呀! 因 KA 版炒到貴晒, 所以睇下呢條 LINE 會唔會出先

有可能既初代都出咗好多MSV啦 只係要等二年左右 原作機出到五六成 MSV先開始出 但AOZ插入出就會有變數(我估)
熱狗OO 發表於 15-11-2023 02:05 PM
你呢D未睇過太空戰士的死小孩, 唔識欣賞昭和味, 呸!

但又接受唔到水星的魔女喎, 你呢類古早味不成但新 ...

我係睇TVB版0079大既,上次係記錯

80年代機械人老模我好多都砌過,呢啲柒樣已經唔想再玩

保持到舊底柒味但又做到高可動便是當今玩具最高工藝  發表於 15-11-2023 09:28 PM
熱狗OO 發表於 15-11-2023 02:10 PM
我就是期待呢個柒樣既Z高達, 有適當的柒味才是ANIME版的精髓;

不過我估唔會有得換件變型, 我倒不介意的, ...

Ka MR已經出咗同比例頂級產品,舊R魂又出過不可變Z,anime要做差異化吸引人,唯有替換變形到最還原平面圖效果一途,除非佢柒到真係MS/WR形態分開做,咁就好冇癮

phantom、ghost都可以劏肚完全變形啦,Z複雜啲做成替換變形,要求唔過分
tsang_20190721 發表於 15-11-2023 09:01 AM

I see.  想問而家炒到幾錢? 我幾年前放咗盒全新 十二魚.

反而 KA 黑 Mk-II 平得多.  我放時一套三隻全新, 兩金牛有找.
依家都好似要 $1.2K 左右
alien133 發表於 15-11-2023 06:00 PM
Ka MR已經出咗同比例頂級產品,舊R魂又出過不可變Z,anime要做差異化吸引人,唯有替換變形到最還原平面圖 ...

完全同意,如果真係MS/WR形態分開出實俾玩家鬧爆,一隻Z迫玩家買兩次,有無搞錯?
而且,N年前的Extended MIA版Z已經做過拆件變形,技術上完全無難度,就係睇要點拆/換件同埋換幾多部件先至還原到畫稿咁嘅款!