Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2024年4月 ROBOT魂<SIDE MS> 高達Mk-II (泰坦斯式樣) ver.A.N.I.M.E.

hong1971 發表於 15-11-2023 02:16 PM
有可能既初代都出咗好多MSV啦 只係要等二年左右 原作機出到五六成 MSV先開始出 但AOZ插入出就會有變數(我 ...

所以只要「Z」一開波,就唔知要幾耐先出得曬,真係有排買,師兄估兩年左右,原作機出到五六成似乎樂觀咗D,睇番「Seed」果邊D進度,如果兩年出到三分之一的「Z」動畫版機體已經要還神。
話說 MR魂 Ka Signature 係諗住出曬成個百式家族,目前只出了量產型百式改,但 ver.A.N.I.M.E.宜家要開「Z」呢條新Line,係咁計畫會唔會有變?
Maple 發表於 15-11-2023 11:12 PM
I see.  想問而家炒到幾錢? 我幾年前放咗盒全新 十二魚.

反而 KA 黑 Mk-II 平得多.  我放時一套三隻全新 ...

我隻KA 版黑MK II係鴨記街邊買返黎,唔齊武器,HKD300
alien133 發表於 15-11-2023 06:00 PM
Ka MR已經出咗同比例頂級產品,舊R魂又出過不可變Z,anime要做差異化吸引人,唯有替換變形到最還原平面圖 ...

HGUC Revive 隻ZETA已經係,人形靚過MG KA版
tsang_20190721 發表於 12-11-2023 08:54 PM
期待敵方 MS

卡姐同秩奥一定入。
eddiem249 發表於 16-11-2023 12:33 AM
HGUC Revive 隻ZETA已經係,人形靚過MG KA版

單純講靚,其實各花入各眼,佢要賺錢隨時refine都可以不斷有新花樣繼續出,令大家長買長有,但挑剔嘅玩家經常忽略一點,一款角色產品,最基本梗係原設平面圖做standard,有佢先有其他整容版本供大家評論好醜,anime就係做呢味畀一眾老坑根粉
alien133 發表於 16-11-2023 09:44 AM
單純講靚,其實各花入各眼,佢要賺錢隨時refine都可以不斷有新花樣繼續出,令大家長買長有,但挑剔嘅玩家 ...

同埋我根本覺得原設定幅圖唔核突個喎,

基本上整個機設界係大河原邦男D圖先要搵人執, 我好久以前都唔明仲乜死都要搵佢

早排睇YOUTUBE話GUNDAM SEED果批機設根本唔係由佢設定, 係佢畫番那個不出名的畫師的機設出黎而已, 我信的

我知唔係佢個人意志, 壞事就一定係BANDAI或SUNRISE的管理層
alien133 發表於 16-11-2023 09:44 AM
單純講靚,其實各花入各眼,佢要賺錢隨時refine都可以不斷有新花樣繼續出,令大家長買長有,但挑剔嘅玩家 ...

唔係個個老人鐘意懷舊,80年代我幾乎咩機械人都會買,1/144 MK II我都砌過幾次,估唔到2023年又見到呢啲柒樣既商品......

我只係想要Zeta Gundam DEFINE啲機設,呢啲留比其他人玩
eddiem249 發表於 16-11-2023 09:57 AM
唔係個個老人鐘意懷舊,80年代我幾乎咩機械人都會買,1/144 MK II我都砌過幾次,估唔到2023年又見到呢啲柒 ...

其實一直以嚟都未試過有咁還原平面圖古臭味嘅可動產品,anime成條line先算啱啱食正呢條水,好唔好睇見仁見智,好唔好賣市場話事,不過對照原設柒就一次,斷估除咗大膠類產品佢唔會再出咁柒嘅item啩  再出新品都係無限refine啦
官圖

魂展2023

stonekeung01 發表於 17-11-2023 08:57 PM
官圖

呢兩張又幾有劇中神髓喎, 不過太貴喇, 到時插水先喇。
熱狗OO 發表於 18-11-2023 06:05 PM
呢兩張又幾有劇中神髓喎, 不過太貴喇, 到時插水先喇。

呢招笨大promo好叻㗎啦
hong1971 發表於 20-11-2023 11:09 AM
呢招笨大promo好叻㗎啦

我覺得BANDAI的拍照部門都可能係業內最強
呢種風格希望能撐起直到ZZ

好希望R魂能夠出動畫版ZZ Gundam

相比seed 呢隻算合理價 但見到seed果d價 又諗起Z宿命 d大機體又會高成本而唔出 可能只出到The O
而果位師兄希望出ZZ 都會既 淨出佢囉 或者跳過出new