Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[活動展覽] 11月17日至19日 魂展 TAMASHII NATION 2023

開幕禮, 嘉賓伊藤英明話有睇「Z」, 希望森口博子出SHF, 山本美月有睇「SEED」

https://www.gundam.info/news/event/01_13082.html

https://hk.gundam.info/news/event/01_13082.html

SEED三位主角都造得似, 出的話會考慮買基拉
熱狗OO 發表於 18-11-2023 12:23 AM
SEED三位主角都造得似, 出的話會考慮買基拉

我都打算買基拉放埋高達一齊,因為按到隻MB freedom
爛尾仲好意思show出來

nela 發表於 18-11-2023 01:17 PM
爛尾仲好意思show出來

冇錯, 其實呢個系列細隻有細隻精緻0既好玩, 也不用裝聖衣, 但畢竟 DDP 沒有好好利用發揮玩埸境的特性, 正如有師兄說每款都係近乎一模一樣的幼柱, 樓梯........  浪費了原本大有可為的設計.

最終連五小強中的冰河都出唔到, 也欠白羊, 金牛, 天蠍及水瓶. 唯國內有心人仕為其出產補上, 以作安慰.
百載真純 發表於 18-11-2023 05:51 PM
冇錯, 其實呢個系列細隻有細隻精緻0既好玩, 也不用裝聖衣, 但畢竟 DDP 沒有好好利用發揮玩埸境的特性, 正 ...

國產都係無出白羊囉。出天秤天龍都唔知搏乜
sbyk 發表於 18-11-2023 06:43 PM
國產都係無出白羊囉。出天秤天龍都唔知搏乜

係, 白羊冇了期, 分分鐘又到國產爛尾, 小弟冇買天秤, 但見有百龍霸特效配件都幾有趣, 想買與唔買之間. 另外 國產紫龍方面, 改良左笨大果隻, 頭髮兩鬢向前搭住膊頭, 大腿改粗, 比原版更好看. 至於各款都有星座形態, 似乎有d 多餘.
今次魂展最開心係HI METAL R 放返隻重戰機MK II出來,起碼好似仲有機會出。另外b社竟然放隻有樣既蛇夫,雖然髮型確係凌亂左少少,如果正常魂限應確實入,反而唔見圖有MACROSS 既 SDF-1就有少少可惜,仲諗住下年有機會出添。
隻漫畫原作星矢幾時出?
newnov 發表於 19-11-2023 06:06 AM
隻漫畫原作星矢幾時出?

睇嚟係無行貨囉。成本咁低既嘢唔做行貨笨大唔知搞乜
18/11下晝咁啱經過秋葉原見到呢個show, 不過依家對tamashi嘅產品興趣不大, 所以都費事嘥時間入去睇
M.C.W 發表於 19-11-2023 01:44 AM
今次魂展最開心係HI METAL R 放返隻重戰機MK II出來,起碼好似仲有機會出。另外b社竟然放隻有樣既蛇夫,雖 ...

如果千記都出エルガイムMK II,唔知係佢貴D定係HI METAL R貴D?
THOUTHER 發表於 20-11-2023 01:17 AM
如果千記都出エルガイムMK II,唔知係佢貴D定係HI METAL R貴D?

千值一定貴過人啦,唔駛睇結果都知。
M.C.W 發表於 19-11-2023 01:44 AM
今次魂展最開心係HI METAL R 放返隻重戰機MK II出來,起碼好似仲有機會出。另外b社竟然放隻有樣既蛇夫,雖 ...

SDF-1我想我會等電影版顏色, 我只有一個巨物QUOTA; 及若出得電影版的話一定會有斷肩炮魂限PARTS
THOUTHER 發表於 20-11-2023 01:17 AM

另一考慮點係老千如果出mk2應該會有魔改。