Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 千值練 RIOBOT 重戰機 L-GAIM

熱狗OO 發表於 24-7-2023 10:17 AM
除了貴之外我想不到有甚麼賣點, 本身隻野都無乜野玩, 就只是一部高達而已, 一定PASS

千值鍊咁Q型可以攞到 ...

舉腳贊成!不過五星物語嘅機設太過纖細,除咗模型之外,合金成品非常之有難度,亦都好難包裝同埋運送。

完全同意師兄所講,五星物語嘅機設太過纖細,合金成品非常之有難度,亦都好難包裝同埋運送,實在太過容易爛了  發表於 24-7-2023 04:01 PM

千值外形好靚好五星, 又全上色(唔怕變黄). Bandai隻HMR對比之下薯好多. 不過真係有啲貴.

千值外觀一定靚,但裡面就…………..
孤仔開唔過2K,不過千值我戒咗嘞
已開訂, 旺角三巨頭之一開休發吳凌, 死士專用系列, 各位師兄加油
千八蚊,23 cm 。貴到哭但巧吸引。
但驚出完一隻玩完。B仔咁強橫hi-metal r
出完 寶爵都冇哂下文。
mpchi 發表於 24-7-2023 02:41 PM
千值外形好靚好五星, 又全上色(唔怕變黄). Bandai隻HMR對比之下薯好多. 不過真係有啲貴.

睇睇吓千值個眼位到底發生咩事?完全矇豬眼未瞓醒咁....
fallout8 發表於 24-7-2023 05:29 PM
睇睇吓千值個眼位到底發生咩事?完全矇豬眼未瞓醒咁....

睇睇下千值版係以尊倫個比例做番LGaim出來。

師兄眼利心水清,好嘢!  發表於 24-7-2023 06:59 PM
真的太帥了⋯不知道會不會出五星⋯
呢隻已經唔可以叫做重戰機、佢嘅人身比例、高踭鞋同埋直接搬咗SR2 Engage 個頭過嚟。已經係戰機同五星物語嘅cross over
144頭+100上半身+72下半身。。。。而家D<地晒娜>切鸡真系深奥。

將L-GAIM MK-1改成五星咁嘅樣,不如直接出尊倫初期形啦!我估好多人會覺得值依個價!

Bandai隻HMR已經在原設定上執靚咗!千值連高踭鞋都抄埋,真係佩服,寶爵可以魔改成黑騎士。
ToyKnife 發表於 24-7-2023 01:15 PM
舉腳贊成!不過五星物語嘅機設太過纖細,除咗模型之外,合金成品非常之有難度,亦都好難包裝同埋運送。 ...

當宜家貴價成品都有部件用原膠色,擔心五星成品造工未必跟得上玩家要求

加上五星的設計,裝甲左頂右頂,容易甩油,出成品吃力不討好

一兩年前好似出過花之詩女既成品,售價係10萬日元  https://youtu.be/kR_nzHjRm3w

左圖2013年首辦

https://ameblo.jp/sen-ti-nel-info/entry-12809849170.html

記得永野護同笨大反面既原因就係佢d機設太復雜,復雜到出唔到玩具.....