Toysdaily 玩具日報

[新品消息] METAMOR-FORCE 勇者指令 Dagwon / 達古奧

benkyo365 發表於 28-3-2023 09:11 PM
講真,都唔會有人分開display嘎啦;最衰壽屋d勇者模型出咁慢啦,太唔爭氣啦 ...

我懷疑壽屋勇者直頭死埋LINE, 依家連展品都無埋
benkyo365 發表於 28-3-2023 09:11 PM
講真,都唔會有人分開display嘎啦;最衰壽屋d勇者模型出咁慢啦,太唔爭氣啦 ...

非常同意,通常合咗體就直到死亡將你我分開為止,始終驚又合又拆會花。
yugi 發表於 28-3-2023 10:01 PM
我懷疑壽屋勇者直頭死埋LINE, 依家連展品都無埋

仲唸住會等到勇者聖戰添,唉
睇唔到警車有冇得變形
benkyo365 發表於 29-3-2023 04:56 AM
仲唸住會等到勇者聖戰添,唉

遲早會出,等下……..

而家個個都出勇者系列,儲定錢。
無聊一問千值殿收唔收八達通or消費券
肯定唔會有一間廠係出得齊
Hawk 發表於 28-3-2023 11:16 AM
勇者系列冇睇,冇感情唔識唔駛買,慳唔少~

講易爛其實就唔止千值既,睇你點玩啦,而家啲貴價玩具越出越精 ...

反而公認擁有市面上最複雜變形結構嘅TF承受反覆變形嘅承受力比好多呢d日系機械人更強,
雖然唔係唔會爛,
但普遍出事機會率真係冇佢哋咁高

Vince 發表於 28-3-2023 12:37 PM
個人覺得最可惜係 警車 冇得變形

係喎,不過千值練近年來都係咁,
個價係唔會包括晒所有嘢,其他配件一係唔出,一係當DLC賣
猴樂團 發表於 28-3-2023 11:09 PM
非常同意,通常合咗體就直到死亡將你我分開為止,始終驚又合又拆會花。 ...

所以其實應該分兩個系列,可變嘅for會反覆變形嘅玩家,好似隻不可變嘅無敵超能加爾就for番display黨
hinaoi 發表於 29-3-2023 02:31 PM
所以其實應該分兩個系列,可變嘅for會反覆變形嘅玩家,好似隻不可變嘅無敵超能加爾就for番display黨
...

笨大之前咪出過幾隻玩高可動但不可變合金系列,冧哂價啦……

真係玩不可變既話,我覺得要好平玩爛都唔肉痛至得,其實之前sr合金細細隻夠平ok架
hinaoi 發表於 29-3-2023 02:25 PM
反而公認擁有市面上最複雜變形結構嘅TF承受反覆變形嘅承受力比好多呢d日系機械人更強,
雖然唔係唔會爛, ...

部分TF唔睇說明書/睇人變形好難自己參透變形次序。但係日系機械人有部分人見變形/合體方式大致同動畫差唔多就會懶得睇說明書,結果就係拗咗啲唔應該拋嘅地方。仲未計有特殊機關for變形/唔睇真係大力出奇蹟就爛
machoyin 發表於 29-3-2023 10:30 AM
無聊一問千值殿收唔收八達通or消費券

你消費券用咩先,我用tap and go,之前係千值殿訂野,用google pay比到錢,tap and go消費券將卡加落google pay到就比到,但佢有冇八達通我唔知,你可以打去問,我之前都打去問左先
係咪要去兆萬千值間野訂先有個特典?
yugi 發表於 29-3-2023 06:25 PM
係咪要去兆萬千值間野訂先有個特典?

D4 toys 官網或者千值殿訂至有