Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 7月 魂限 G.F.F.M.C. GUNDAM DEATHSCYTHE HELL 死神地獄高達 (EW)

熱狗OO 發表於 27-7-2023 10:05 AM
已經炒到3千咁癲!? 經濟太好了吧! 等睇YOUTUBE當玩左算

見到 $2850 都有人接, $3K 就齋 TALK  
sniperxp 發表於 27-7-2023 09:30 AM
GFFMC....Gundam 「Fix」 呀
一向成條 line 都唔多可動ga la

係唔高,但而家仲差過幾年前嘅W0

W0都唔見得好........反而死神個合金背mount幾夠力  發表於 27-7-2023 12:41 PM
sniperxp 發表於 27-7-2023 09:30 AM

W0可以無須拆前裙甲正常前踢90度
tsang_20190721 發表於 27-7-2023 10:12 AM

本身都有2次受注~應該唔會炒得起吧

有人出了片, 腳掌接地角度都有問題,
喂你用katoki個名便永遠不可動了?
我看今次的可動性比Gundam Universal仲要差, 接近係古稀HG級別, 睇真d前腰甲不似可以舉高; 等戴盟兔或評頭品足開箱, 佢哋對關節角度應該係華文媒體中試得最清楚的了。
網圖,左MG

其實大家係咪玩慣左MB ... GFF系列不嬲都係sale 造型, 唔係sale 可動嫁wor...
kennethli 發表於 28-7-2023 01:18 AM
其實大家係咪玩慣左MB ... GFF系列不嬲都係sale 造型, 唔係sale 可動嫁wor... ...

雖然唔係sell可動,但咁樣又真係過份咗少少,胯部接近殘廢

盡了,因為前裙甲嘅裝飾會同腰部相撞,揭唔起,所以儘管本身有同W0嘅偏移股關節,但都比前裙甲搞到冇用武之地
tsang_20190721 發表於 27-7-2023 10:12 AM

有左 WING ZERO 經驗 D炒家重唔晨早晒冷ALL IN 咩
日本市場都係炒? 自己反而已經去日本無買玩具, FIGURE.....

如果正常YEN價, 明天去開諗住買隻比朋友.

熱狗OO 發表於 27-7-2023 02:52 PM
有人出了片, 腳掌接地角度都有問題,
喂你用katoki個名便永遠不可動了?
我看今次的可動性比Gundam Univer ...

https://youtu.be/ZWTs4kDpbio
戴萌兔都出咗片啦,前踢真係比裙甲大大限制咗可動度

!那星不可原諒的可動性  發表於 28-7-2023 05:32 PM
hinaoi 發表於 28-7-2023 01:32 PM
https://youtu.be/ZWTs4kDpbio
戴萌兔都出咗片啦,前踢真係比裙甲大大限制咗可動度 ...

睇左, 直頭柒, 好在無訂, 各位弟兄加油
睇完片,腳㬹關節同大脾甲頂住係差咗啲,但真係幾靚同幾多嘢玩,正價入到我ok架……
GFFMC,METAL BUILD,真心唔建議搞太多GIMMICK野,搞變形只會縮短合金關節既耐久度
寧願佢設計簡單D,賣平幾舊水。

真係要搞GIMMICK,笨大俾D心機整返好條超合金魂好過。
網圖,日本玩家