Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 7月 魂限 G.F.F.M.C. GUNDAM DEATHSCYTHE HELL 死神地獄高達 (EW)

chsimon 發表於 23-2-2023 08:47 PM
成件事搞笑左 變左一條識飛既 魔鬼魚(or 撻沙魚)
等陣 地獄死神原本好似唔識飛???
...

其實設定上Wing五子好似都係共用同一副骨來開發,
所以做MA化其實係好有心的做法(做左同做好當然係兩回事)

當年BB戰士大戰艦篇都做過MA mode五飛,可惜斷左Line無出死神同少爺仔
stonekeung01 發表於 23-2-2023 04:30 PM
變形

變飛機呢下真係多咗舊魚

咁之後出雙頭龍高達嘅話,會唔會有得變雙頭飛龍形態???
sniperxp 發表於 24-2-2023 12:07 PM
其實設定上Wing五子好似都係共用同一副骨來開發,
所以做MA化其實係好有心的做法(做左同做好當然係兩回 ...

五子係用同技術有關連開發 五隻有各自強化的部份 所以唔一定五隻都可變形(當然佢無講無你唔以就話無)

就新商品加新原素係好事 不過呢個變形我就不喜歡了

當年BB母艦 係咪斷尾好難講 因為附送既細機械人又出哂幾個主要角色
3萬YEN.... 某店開2450, 死士專用, PASS....
hong1971 發表於 24-2-2023 01:39 PM
五子係用同技術有關連開發 五隻有各自強化的部份 所以唔一定五隻都可變形(當然佢無講無你唔以就話無)

就 ...

元祖果面有埋死神
我記得ew版的wing 本來設定也不能變形,
反正為了賣玩具才多新的設定
死神跟wing 在設計風格上是對立的存在,
而且都有翅膀,既然wing 能變型,死神能變型還是很不錯的設定。

希望五子全部出齊(感覺很難⋯)
熱狗OO 發表於 24-2-2023 01:40 PM
3萬YEN.... 某店開2450, 死士專用, PASS....

好多開了$2300-2480.
有一種講唔出既奇怪感覺!
雖然增左好多細節仲識變型, 外觀係幾型, 但硬係覺得我睇慣睇熟果隻死神高達......
變埋形,格硬黎到癲

超越METAL BUILD價錢卻買細一個碼, 接受唔到囉

去澳門食自助山好過
熱狗OO 發表於 24-2-2023 04:47 PM
超越METAL BUILD價錢卻買細一個碼, 接受唔到囉

去澳門食自助山好過

真係個喎, 貴過METAL BUILD HI NU GUNDAM喎

細一個碼喎, 唔係主角喎, 又貴過主角喎!

再寫下去我發覺都唔係WING粉, 算喇地肉死神我番買MG算....
laiken 發表於 24-2-2023 12:51 PM
變飛機呢下真係多咗舊魚

咁之後出雙頭龍高達嘅話,會唔會有得變雙頭飛龍形態??? ...

咁如果佢好似 Chaos Gundam 咁變法 會唔會順眼D尼?
港魂
GUNDAM FIX FIGURATION METAL COMPOSITE GUNDAM DEATHSCYTHE HELL (EW)
https://p-bandai.com/hk/item/N2656313001001

見到個個師兄都唔鍾意實在太好啦