Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] TV動畫『機動戰士高達 水星的魔女』系列模型

錢進進 發表於 23-7-2023 06:36 PM
成套嘢唔係掛住高達個招牌,一定死無全C,劇情垃圾到一個點。我反而覺得境界戰機劇情比水星高更多。 ...

頭兩句我想想下都同意的, 的確好多機人番都好出色(同樣地好多垃圾)但就係爭個IP,

若此作不是掛高達牌頭就肯定HIT唔起都肯定,

N年前果套天使之舞之輪比呢套痴線百倍, 百合度爆錶又暴力仲有性行為, 就係爭個高達頭HIT唔起

劇情垃圾及差過境界我唔同意喇, 劇情起碼係走韓劇或美劇的手法, 即係每集都有D野釣住你唔會悶先, 你覺得好唔好睇另一回事喇
好多韓劇及美劇你睇完都係覺得垃圾但你睇既期間係唔會覺得悶個喎, 咁水星又未至於太差既

境界就真係垃圾喇, 係不可原諒級別, 放個高達頭都無用我好肯定
海老川兼武 twitter

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
外傳新魔靈

https://twitter.com/yooochika/status/1684152029198036994?s=46&t=er7bjrVsfl0uaagIF8aTLw

本帖子中包含更多資源

x
HG限定 風靈高達 柏梅特流入值6 日本報告
http://schizophonic9.com/re8/hg_aerial6.html

海老川兼武 twitter

本帖子中包含更多資源

x
漫畫外傳

本帖子中包含更多資源

x

呢D係米應該POST在高達同好區水星果度呢?
網圖,日版漫畫單行本已推出

本帖子中包含更多資源

x
唉,我覺得水星完得太快,浪費左
jeffyen83 發表於 28-7-2023 08:27 PM
唉,我覺得水星完得太快,浪費左

利益太大了, 咁難得被BANDAI意外扑中, 一定會有續作的

御劍飛行
熱狗OO 發表於 28-7-2023 10:10 PM
利益太大了, 咁難得被BANDAI意外扑中, 一定會有續作的

我覺得佢今次賣膠好克制,可能發覺賣角色周邊更好執。

有續作唔奇,但可能係校園篇...

MEGAHOUSE Realistic Model Series 水星的魔女 HG用「MS格納箱」

Realistic Model Series 機動戦士ガンダム 水星の魔女 Gストラクチャー【GS07-B】MSコンテナ マテリアルカラーエディション、【GS07-A】MSコンテナ ウェザリングカラーエディション
●発売元/メガハウス●8,580円(マテリアル/材質彩色版)、14,080円(ウェザリング/風化彩色版)  12月下旬●約24cm

https://hjweb.jp/article/1084803/

MEGAHOUSE Realistic Model Series 水星的魔女 G-STRUCTURE【GS07-B】HG用「MS格納箱」材質彩色版

PVC&ABS製半完成品キット
全高:約234mm
全幅:約196mm
セット内容:半完成品キットパーツ一式、専用マーキングデカール(水転写)
発売元:メガハウス
価格:8,580円(税込)
2023年12月下旬発送予定
https://hobby.dengeki.com/news/2019808/

本帖子中包含更多資源

x
MEGAHOUSE Realistic Model Series 水星的魔女 G-STRUCTURE【GS07-B】HG用「MS格納箱」風化彩色版

PVC&ABS製半完成品キット
全高:約234mm
全幅:約196mm
セット内容:半完成品キットパーツ一式、専用マーキングデカール(水転写)
発売元:メガハウス
価格:14,080円(税込)
2023年12月下旬発送予定
https://hobby.dengeki.com/news/2019808/

本帖子中包含更多資源

x