Toysdaily 玩具日報

[新品消息] RIOBOT 武裝機甲 Linebarrels

Story is suck... But all mechanics designs were perfect...
新色展示 updated

伸考慮訂唔訂第一隻,已經出現其他顏色,都係唔入呢個深淵好D
Syxcat 發表於 29-5-2022 02:30 AM
伸考慮訂唔訂第一隻,已經出現其他顏色,都係唔入呢個深淵好D

主角色都係白色啫,黑色/紅色原作出場得幾話,唔買無影響
bunnyyau 發表於 29-5-2022 09:40 AM
主角色都係白色啫,黑色/紅色原作出場得幾話,唔買無影響

正確嚟講係得幾格 我當睇佢唔到, 無視佢~

利申: 已訂EX版。
ToyKnife 發表於 30-5-2022 11:06 AM
正確嚟講係得幾格  我當睇佢唔到, 無視佢~

利申: 已訂EX版。

握手,我都訂了EX版,比普通版遲一個月出貨

千值練吃相太難看了,黑色版都話原作有重要意義,紅色都敢拎出黎賣。
你改少少,當LOST BARREL,或者藍機VERDANT賣,我都埋單。
宜家搞到我連黑色都唔想買
我覺得千記有D野,當我小人之心度距千值練之腹啦。
例如紅色版,用漫畫最後几格的造型,帶了一個披風,BUT!!!距無帶勇者嘴巴的那個臉,看過原作漫畫的師兄應該知道我講乜嘢,紅色帶披風的形態唔係裡個頭,係一個好似勇者一樣的帶眼耳口鼻的。然而千記無展,唔知道係唔係未過監修的原因。I DON'T KNOW...反正這個紅色版本是不倫不類的,如果是這個原本改修頭,就不應該帶披風,帶了披風就不應該是這個有口罩的頭。
然後第二點,黑色版,千記展出的是女主角父親,城崎天兒的獨眼暴走版本,但其實,一樣有一個女主角駕駛的黑色版本,而且我記得好似設定是同男主角駕駛的一模一樣,就咁換黑色而已,點解千記唔直接做埋一SET呢?明明換個頭,把爆甲的部分全部縮翻去,就係女主角駕駛的版本了。
所以我覺得啊千好有可能,一個版本出一隻。買到玩家傻傻下。然而。距如果真係下這一步棋,玩家應該也都會有相應的反饋,要麼全買,要麼變成只買EX版本,後面一隻都唔買。千值練距今次玩好大。
bunnyyau 發表於 30-5-2022 10:55 PM
握手,我都訂了EX版,比普通版遲一個月出貨

千值練吃相太難看了,黑色版都話原作有重要意義,紅色都敢拎 ...

當買到太多玩具,除咗EVA我係會接近一模多色(123號機)都照入,其他就盡量無視。

話說, 整套Linebarrels隻隻機設都好正,連變形、合體機都有~!我寧願佢出埋其他機。
RIOBOT LINEBARRELS OF IRON Linebarrel OVERLOAD

価格:         38,000円(税別)
発売:         2023年7月発売予定
サイズ:         頭頂高:約255mm
付属品:         本体、テールスタビライザー用差替えパーツ、エグゼキュータ―、太刀×2、専用台座、デカール×1、シール×1、布製マント
製品素材:         ABS、PVC、PA、DIE-CAST

RIOBOT LINEBARRELS OF IRON Linebarrel AMAGATSU

価格:         38,000円(税別)
発売:         2023年8月発売予定
サイズ:         頭頂高:約255mm
付属品:         本体、オーバーライド用頭部、テールスタビライザー用差替えパーツ、エグゼキュータ―、太刀×2、専用台座、デカール×1、シール×1
製品素材:         ABS、PVC、PA、DIE-CAST

ACGHK 2022 展示 updated (photo by 版友:williamhychan)

updated

Riobot Verdant 預告發布