Toysdaily 玩具日報

[新品消息] RIOBOT 武裝機甲 Linebarrels

kennethli 發表於 6-4-2022 04:29 PM
動畫無出呢個型態嫁, 我建議如果係有興趣, 睇漫畫會好D, 動畫改得太多同埋唔係全個故事 ...

當年動畫播完漫畫都未完,去到一半一定大改,佢又未受歡迎到可以好似鋼鍊咁,等漫畫完左重頭跟原作出多次動畫
bigbigfriend 發表於 5-4-2022 06:52 PM
本來都想睇動畫,但見平井久司做人設就唔係好想睇,唔係咁鐘意佢啲男女共用面容。 ...

seed畫得型,蒼芎一般,銀河機動攻隊個d男唔型,女就好一般,睇都無興致
redfish 發表於 6-4-2022 04:38 PM
當年動畫播完漫畫都未完,去到一半一定大改,佢又未受歡迎到可以好似鋼鍊咁,等漫畫完左重頭跟原作出多次 ...

係law , 好鬼衰... 嗰陣睇動畫覺得呢套野麻麻地, 點知睇返漫畫先知原來咁好睇, 我係因為呢套而鍾意左清水榮一D 漫畫
Hawk 發表於 6-4-2022 02:04 PM
Netflix 重見到套TV 版有上架,係賣機設啫,故事好中二同埋男主角前期表現極討厭 ...

Hawk師兄,我喺Netflix搵唔到呀。
ToyKnife 發表於 7-4-2022 11:22 AM

落咗架好耐,唔睇唔可惜

oh thx  發表於 7-4-2022 12:45 PM
ToyKnife 發表於 7-4-2022 11:22 AM

咦! 咁睇嚟真係落咗架,sorry喇

no problem ar  發表於 7-4-2022 12:51 PM
終於用5日睇晒所有漫畫啦~~ 全部機設都好正呀~!睇完會希望佢出多幾隻,不過我明白點解咁少產品,每一隻個設定都好獨特,好多detail,一模多用比較難,連骨架都未必可以共用,開發成本太高。

我又奇怪點解唔hit,都幾好睇,多機體,有女,有進化,有打鬥,有人死,都好皇道啦。
ToyKnife 發表於 12-4-2022 03:31 PM
終於用5日睇晒所有漫畫啦~~ 全部機設都好正呀~!睇完會希望佢出多幾隻,不過我明白點解咁少產品,每一隻 ...

連載雜誌曾經附贈一本全機設小冊子,很遺憾一直搵唔到二手。
如果正式出本畫集設定,我一定會支持

結局...我覺得麻麻啦。主角無啦啦出返黎,咁就完左。
ToyKnife 發表於 12-4-2022 03:31 PM
終於用5日睇晒所有漫畫啦~~ 全部機設都好正呀~!睇完會希望佢出多幾隻,不過我明白點解咁少產品,每一隻 ...

我都前日睇晒, 好睇過動畫超多 ... 一模多用的話, 應該都出到6-7隻

開場已經出既藍色Vardant已經形爆~
主角機應該會出黑色限定版吧?
Hawk 發表於 12-4-2022 11:23 PM
開場已經出既藍色Vardant已經形爆~
主角機應該會出黑色限定版吧?
...

來緊動漫展... 可能會場限定黑色...

佢係動畫唔得啫, 又無再remake, 可能咁樣所以唔hit 掛
updated

Story is suck... But all mechanics designs were perfect...