Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2022年7月「METAL BUILD」Hi-ν GUNDAM & 魂限 OPTION SET

造型沒RG精緻.機械感.  魔改也strike free gundam 來的用心..................

某店未開定價走去收定,而家定價居然係3萬5千2百日元,佢應該無咩大賺,佢今次如果照定價賣就係良心價,但會唔會再出現又話無貨,叫人退定就睇到時各定客既報告。
睪滴安三萬幾yen可以插到1480
此失敗作應該有機會步睪滴安後塵, 但真係太醜了!千五蚊我都未必買!樣衰之外看咁多官圖根本完全冇特別嘢玩!
其實鬧完最後條街都係冇晒貨或炒貨,所以…
個漸變色我接受唔到,尤甚個盾。
係咪等現貨先決定買唔買?

哩件野唔駛審之後肯定同MR 魂一樣狂出DLC
bunnyyau 發表於 22-1-2022 07:00 PM
個漸變色我接受唔到,尤甚個盾。
係咪等現貨先決定買唔買?

應該好快有副廠會打個盾主意
今次真係 PASS
eric 發表於 23-1-2022 11:29 AM
應該好快有副廠會打個盾主意

用番MG Ver Ka 個盾頂住先,如果有既話。
等咗咁耐終於等到佢出MB Hi-nu啦~! yeah~!

然後……我決定等佢出別色版或者特別版…… 隻發霉色真係好唔得。

P.s. 放心啦咁多位師兄, Bandai仲要係Metal build,你驚佢一個模淨係用一次

https://tamashii.jp/special/metalbuild/10thproject/

METAL BUILD Hi-νガンダム商品化記念 出渕裕氏インタビュー

https://youtu.be/p3UYxI_8ti0

馬仔 發表於 22-1-2022 04:00 PM
某店未開定價走去收定,而家定價居然係3萬5千2百日元,佢應該無咩大賺,佢今次如果照定價賣就係良心價,但 ...

佢最近又開訂,加埋價,放心佢賺就一定有賺,只係有冇咁多貨派比客,睇吓隻Dark kiva都好似未派晒比客
唔知係我多心定係官方自己都覺得個盾樣衰, 你見佢D 介紹都唔多show 個盾, 好心啦, 自己都過唔到關既, 點解硬係要出啫