Toysdaily 玩具日報

查看: 58123|回復: 216

[新品消息] 2022年7月「METAL BUILD」Hi-ν GUNDAM & 魂限 OPTION SET

魂 NATIONS TOKYO 展出

https://hobby.dengeki.com/news/1427397/

可以慳返
盾牌中左Covid?
到底係角度,光線,定係我睇錯?依個萬眾期待既hi-v實在難以令人接受
先唔講盾牌班點, 整體硬係覺得怪怪地咁, 方又方唔晒, 圓又圓唔晒
個個都閙、不過唔知點解我覺得到時出又會被炒到上天
發售日都未定
可能係手軟腳軟嘅手辦, 擺唔到pose
加上影果個由上炒落去
用處理FREEDOM/Strike Freedom的方式去搞最典堂級的神台機, 錯晒喇

個頭你想點L樣先? 頭頂觀景器咁Q大仲乜先?

上面有人話會炒? 唔會囉, 外型RG超越MG ver KA, 呢隻講樣我會說連MG 1.0都比不上
熱狗OO 發表於 20-12-2021 02:25 PM
用處理FREEDOM/Strike Freedom的方式去搞最典堂級的神台機, 錯晒喇

個頭你想點L樣先? 頭頂觀景器咁Q大仲乜 ...

Metal build被人炒根本唔係質素問題,反正代理商全部屯晒貨,價錢一定唔會低,有啲人唔得閒切模型只係玩成品,嗰啲人咪一樣會去搶
Dancougaproto 發表於 20-12-2021 02:30 PM
Metal build被人炒根本唔係質素問題,反正代理商全部屯晒貨,價錢一定唔會低,有啲人唔得閒切模型只係玩 ...

高達00Q長期插到1500樓下你記得嗎?
熱狗OO 發表於 20-12-2021 02:33 PM
高達00Q長期插到1500樓下你記得嗎?

但係呢隻人氣好似再高啲,話晒都係阿寶的最終座駕,老中青應該都有人去買呢一隻metal build,呢隻的客群一定比00多
可能係唯一一隻我唔會display 個盾既Gundam ... 佢嗰d 波波真係... 唔識欣賞

個盾牌嘅圓點設計源自當年小說嘅插畫,由出淵裕負責。幾年前出MG模型嘅HWS時,水貼都有跟尼款pattern。
呢隻攪到咁可以PASS~~~

BANDAI metal build,你怕呢隻無別色版同改版?
個 pose 完全冇咩胃口...都仲未講個盾...

anyway 我都錢買了......