Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2022年7月「METAL BUILD」Hi-ν GUNDAM & 魂限 OPTION SET

係日魂訂左二次發售,計返匯率6算,都唔駛8舊水
chlycab 發表於 6-8-2022 10:24 AM
係日魂訂左二次發售,計返匯率6算,都唔駛8舊水

師兄你有沒有計錯數?連稅16500 yen,就算5算都過8舊水,6算都差唔多要1千。
godmyths 發表於 6-8-2022 11:21 AM
師兄你有沒有計錯數?連稅16500 yen,就算5算都過8舊水,6算都差唔多要1千。 ...

日魂早兩三星期派左張券減4000,所以係平左

唔係既話我都唔會訂,過千蚊買盾送槍......
請問有冇ching有方法可以容易啲上浮遊砲喺背包?thx
faixwong 發表於 7-8-2022 05:30 PM

風筒 + 打斜裝上, YOUTUBE 有片
faixwong 發表於 7-8-2022 05:30 PM

我係將浮遊炮個卡位45度角慢慢斜入去背包個位到,期間背包個位要保持垂直,用少少力入到隻角就可以裝到支浮遊炮。
唔該晒各位~
頭先日森本體好似開過原價仲要有得扣稅, 連埋到香港運費剛好同原價差唔多...今日匯率.......

唔知來緊9月中係咪會水浸呢...係就好啦, 人人有功練
首見全新跌至2千元, 不過要去到元朗就免了
反而想問問已買 metal build Hi V,再返之前 metal Robot Hi V (子嗣版)會唔會好傻?
Rider 發表於 6-9-2022 09:58 PM
反而想問問已買 metal build Hi V,再返之前 metal Robot Hi V (子嗣版)會唔會好傻?

我反而推介RG Hi V,我只係素組滲下線已經靚到爆,隻野又多機關連動玩。

唔同味道, why not both

荷包負擔得起,買!
正如你樓下所講,RG都有佢特色
所以覺得合自己眼緣,就買
我係調番轉, 已有 metal Robot Hi V (子嗣版), 但仲買入 METAL BUILD Hi V
tsang_20190721 發表於 6-9-2022 07:38 PM
我係調番轉, 已有 metal Robot Hi V (子嗣版), 但仲買入 METAL BUILD Hi V

Same here.