Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2022年3月 超合金魂 GX-101 大鐵人17號

toylover 發表於 26-10-2021 02:14 PM
除非你唔係住香港...合金魂好似從來唔洗搶喎...
只要推出頭一個星期, 肯落區去買, 一定買到

我係指開訂後秒速截訂。

另外最近百獸王再再販街價都貼近25魚,25魚應該唔止貴幾十蚊咁少。
fallout8 發表於 26-10-2021 02:45 PM
我係指開訂後秒速截訂。

另外最近百獸王再再販街價都貼近25魚,25魚應該唔止貴幾十蚊咁少。 ...

我覺得依隻唔會快截!除非好抵玩!不過笨大一定唔會囉!
日本11月2日才開訂,估計香港那店舖開價太低,所以立即停
fallout8 發表於 26-10-2021 02:45 PM
我係指開訂後秒速截訂。

另外最近百獸王再再販街價都貼近25魚,25魚應該唔止貴幾十蚊咁少。 ...

其實普遍大的那兩三間, 而家有得網上落訂, 好少會截訂
極少開訂一兩個鐘就截咗訂, 呢隻又唔係全球限量一百隻

而且, 近年合金魂, 試過好多隻第一日開售仲平過訂, 最近半年我都買過一隻開售即買仲平過訂 $200 (唔係同開訂那間買) 訂咗的仲要未必開售第一日有貨攞
toylover 發表於 26-10-2021 06:49 PM
極少開訂一兩個鐘就截咗訂, 呢隻又唔係全球限量一 ...

不用心急呀!有笨大,哪會有绝版呢
頭像被屏蔽
toylover 發表於 26-10-2021 06:49 PM

其實我只係想訂定先唔洗煩... 好,等大鋪開訂,岩價就去馬。

對, 不用訂, 出貨買平兩舊

Dancougaproto 發表於 22-10-2021 09:01 PM
可動性明顯比AT版高,玩法又多咗,完全變形。最後超合金魂兩隻都冇worldscope咁過份壯,又冇Action toys版 ...

AT 已經有齊兩個version , 第1 次出既冇咁老餅.
Garycharm 發表於 25-10-2021 03:57 PM
呢隻越睇越鍾意,佢的確冇AT新果隻特攝版搶眼,
不過Bandai 睇住人地去打,改善o左好多地方,
始終係合金魂 ...

如果跟埋有大頭換, 應該會吸引好多. 只買AT 其中一隻既都有個理由補埋呢隻, 不過bandai 點會咁好死.
悼念劍持隊長………
mj23 發表於 27-10-2021 12:37 AM
如果跟埋有大頭換, 應該會吸引好多. 只買AT 其中一隻既都有個理由補埋呢隻, 不過bandai 點會咁好死.  ...

跟多個大頭其實唔夠, 真係要重出先得, 同埋 AT 有個問題就係冇舊化, 18 號又有做舊化喎, 吹漲!

https://www.facebook.com/ActionToysHK/posts/4792430640797309/
keroro-1972 發表於 27-10-2021 07:25 AM
跟多個大頭其實唔夠, 真係要重出先得, 同埋 AT 有個問題就係冇舊化, 18 號又有做舊化喎, 吹漲!

https:// ...

可惜bandai都係無舊化
昨天在A店訂了,80%,15800円