Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2022年3月 超合金魂 GX-101 大鐵人17號

fallout8 發表於 25-10-2021 02:47 PM
又真係幾奇怪,居然無地台放配件,雖然d配件得果七件甘大把。

佢唔會之後再出個17號+18號連地台魂限套 ...

2020嗰張檢討設計書上有畫有地台的,18號就魂限機會好大
bigbigfriend 發表於 25-10-2021 03:59 PM

師兄講2008年果張設計圖?

你唔講我都冇留意到,死bandai 係咪慌死人唔知,佢地2008年已經有企劃做大鐵人,冇抄AT ?
bigbigfriend 發表於 25-10-2021 03:59 PM

師兄眼利,2020 phase 2設計圖右上角真係有地台,最後成品竟然cut左。

再睇清楚d(唔識日文,用有限漢字9估),原來2008年已經有計劃出17號超合金魂,最後唔知咩原因擱置左,舊年先係枱底執返出來重新再設計過。

見到了,2020年都畫有地台!!!  發表於 25-10-2021 07:30 PM
諗返轉頭,可能笨大原本真係諗住揾17號做gx-100,因為果幾隻重未出既合金魂當中,17號算係最有資格坐gx-100依個位,最後唔知係唔係趕唔切做今年年尾大作,最後係屎急馬行田情況下,將原本係DX line既宇宙飛龍下放落來做GX-100。
fallout8 發表於 25-10-2021 04:51 PM
諗返轉頭,可能笨大原本真係諗住揾17號做gx-100,因為果幾隻重未出既合金魂當中,17號算係最有資格坐gx-100 ...

似係啦, 出左辨既仲有宇宙神龍, 我仲估佢係101
開1386………………
见E呢個相貌又真認到系親生仔。。。。

呃……地台放PB咁戰格?
fallout8 發表於 25-10-2021 04:51 PM
諗返轉頭,可能笨大原本真係諗住揾17號做gx-100,因為果幾隻重未出既合金魂當中,17號算係最有資格坐gx-100 ...

但...

乜有話 GX-100 一定係要今年出咩??
呢只高度只到AT版膊頭⋯⋯真係好似太空保衛者咁同popy 版致敬?
nela 發表於 25-10-2021 09:52 PM
呢只高度只到AT版膊頭⋯⋯真係好似太空保衛者咁同popy 版致敬?

有冇咁細隻啊
lostintv 發表於 25-10-2021 05:47 PM
開1386………………

邊度開
特集

身體內灰色那舊, 是否只是向舊合金致敬? 特攝係完全無呢舊嘢?

但佢連最簡單彈飛彈都唔做.... 鐵甲萬能俠都做到啦, 應該唔係玩具法例唔容許
另外應該將發聲組件放入呢舊灰色嘢, 咁咪可以獨立拆出來播放主題曲之類, 舊嘢多一種玩法囉
fallout8 發表於 25-10-2021 12:55 PM
11月2號開訂,希望唔洗好似百獸王咁同人搶。

除非你唔係住香港...合金魂好似從來唔洗搶喎...
只要推出頭一個星期, 肯落區去買, 一定買到

啲人成日話買唔到, 係因為見到人賣貴 $20, 又話賺死佢, 睇佢幾時變蟹貨... 兩個禮拜, 三個禮拜後都唔肯買... 到買唔到時又話自己搶唔到...