Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] SHF【電影 龍珠超 SUPER HERO】

的確比DL更靚

stonekeung01 發表於 3-2-2023 10:02 AM
魂限 SHF 孫悟飯 BEAST 官方介紹

原來野比飯件衫改左 如果條褲用返2.0就用 穿棚位都小D
acefung2012 發表於 5-2-2023 05:23 PM
原來野比飯件衫改左 如果條褲用返2.0就用 穿棚位都小D

唔會啦,已經取代緊2.0,第日實用依種出返1,2隻悟空
左右兩邊唔夠多頭髮
gamma 1 2 我諗會跌到3字頭到 娜美星神龍都會再跌價 近排龍珠出D野唔係太受歡迎
acefung2012 發表於 13-2-2023 11:18 PM
gamma 1 2 我諗會跌到3字頭到 娜美星神龍都會再跌價 近排龍珠出D野唔係太受歡迎 ...

隻gamma 1 2完全無興趣,等第日出未來悟飯
acefung2012 發表於 13-2-2023 11:18 PM
gamma 1 2 我諗會跌到3字頭到 娜美星神龍都會再跌價 近排龍珠出D野唔係太受歡迎 ...

魂限兩字,巳經封底, 唔會點跌,不像通販。
loikaleong 發表於 15-2-2023 11:00 AM
魂限兩字,巳經封底, 唔會點跌,不像通販。

已經由49X跌到42X,話就話魂限,就算冇人訂bandai始終會出一批貨,呢2隻下場應該同龍珠超17 18一樣
G3X 發表於 14-2-2023 07:04 AM
隻gamma 1 2完全無興趣,等第日出未來悟飯

佢又玩犧牲角色以為又會吸引到人,但個機械人造型始終係失敗,做唔到人造人13-20號嘅人面冷酷感

魂限 SHF 橙色魔童

BONUS PART, 悟飯用龜波氣功特效件

S.H.Figuarts オレンジピッコロ
PVC&ABS製可動フィギュア
全高:約185mm
商品内容:本体、交換用手首左右各2種、交換用表情パーツ3種、[ボーナスパーツ]アルティメット悟飯用かめはめ波エフェクト一式
発売元:BANDAI SPIRITS
価格:9,350円(税込/送料・手数料別)
2023年8月発送予定
https://hobby.dengeki.com/news/1856736/

始終都係要跟悟飯配件
又係玩送悟飯配件, bandai 係咪遲下跟 marvel 出 shf build...
denniskwong 發表於 2-3-2023 09:53 AM
又係玩送悟飯配件, bandai 係咪遲下跟 marvel 出 shf build...

小弟覺得B社遲早都會向孩記偷師,响SHF系列大玩BAF,就好似孩記的Marvel Legends系列,迫玩家成Set咁買,早期B社的Dragon Stars系列都係咁,今次「龍珠超 SUPER HERO」可能係試驗性質。
呢隻橙魔童,睇佢面型同埋健壯的身材,好似好有潛質改模做劇場版「超サイヤ人だ孫悟空」入面果個奸角史拉古(スラッグ)喎!