Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] SHF【電影 龍珠超 SUPER HERO】

mushroom 發表於 1-7-2022 02:29 PM
【鳥山明談及新劇場Boss 斯路max】

由基洛博士操作細胞製造出的斯路,曾經是可怕的強敵。

本身係個龍珠迷,但自龍珠超開始就已經失望及放棄,因為完全接受唔到D劇情同新角色造形。咩超藍悟空/比達,黃金菲利,呢啲改進色就當係變強,完全係垃圾設定。點不知仲要添食整個橙魔童、白髮悟飯、別注色半完全體斯路,真係完全不能接受。
laiken 發表於 15-7-2022 05:13 PM
本身係個龍珠迷,但自龍珠超開始就已經失望及放棄,因為完全接受唔到D劇情同新角色造形。咩超藍悟空/比達 ...

沒法子,市場接受,原來很多新一輩頗喜歡超, heroes等,我地睇正傳大係會難接受些。

已經比星矢好,所以外傳,新傳全部紅不起來
mushroom 發表於 16-7-2022 12:54 PM
沒法子,市場接受,原來很多新一輩頗喜歡超, heroes等,我地睇正傳大係會難接受些。

已經比星矢好,所 ...

咁梗係啦,鳥山明都識得搵人模仿自己畫風出「超」,「星矢」果堆外傳包括「G」、「冥王神話LC」、「翔」,全部都係少女漫畫風,套落熱血漫畫果度,簡直牛頭唔搭馬嘴,小弟睇開車田大叔「粗眉大眼」的陽剛畫風, 一時三刻都接受唔到啦!(手代木的冥王神話LC,小弟都係有朋友推介先至攞來睇,睇睇吓先覺OK)
至於「超」,小弟覺得個故仔都差唔多收尾啦,連「自我極意」「自在極意」呢D神之戰技都出埋,「格羅拉」篇「宇宙第一」都玩埋,仲有乜野「橋」可以扭?
THOUTHER 發表於 16-7-2022 02:31 PM
咁梗係啦,鳥山明都識得搵人模仿自己畫風出「超」,「星矢」果堆外傳包括「G」、「冥王神話LC」、「翔」 ...

少女翔已經算較似車田,唔計面相的話,鳥山明有一點幸運,就是本來已有一位同人模坊佢畫風,在網上出龍珠同人作品,鳥山明直接找他來畫超。

其實布歐篇已經沒橋,依家亦不用橋,只要諗個名,再加上超級,終極,神等字眼就可以再升一次,同時復活一個舊奸角就完成新章

反而星矢較麻煩,因為故事唔多唔少探討生命意義,神與人關係的探討,不能就咁寫故仔
悟飯個白髮應該係呢度出了
居然阿包,body 出多次少年悟空好過
Super hero 計埋阿包,一共出七隻,都夠召喚神龍了。仲未知b記會否出變身飯,變身魔童,但套戲真係唔好睇,完全唔似我心底的龍珠
windowxp 發表於 21-7-2022 11:29 AM
居然阿包,body 出多次少年悟空好過

GT細悟空啦,黑毛,超1,超3。出到2,3次.B記最愛
就咁睇,黑髮眼鏡飯好過金髮
紙板阿包會出實物,另三隻配角有紙板,唔係出公仔嘛。 唔好掛,必定死貨,不如放多d心機響Z篇