Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 食玩 SMP [SHOKUGAN MODELING PROJECT] SRX

lagann 發表於 26-12-2022 10:06 AM
其實bandai今次真係玩得好盡,先唔講價錢,重點係一set嘅配搭,R-1配R-Gun,R-2配R-3,第一Set訂完,你而家 ...

你方佢唔會好似rgun咁powered部件全部拆曬去配件包

R1 r-gun 本身已感覺定價偏貴,所以冇訂,諗住睇定先;
而家r2 r3更貴,仲未包合體部件,真係果斷收手等其他廠出好過

Smp 問題除左貴,難砌,而且仲係過左第一水就好難買返
但同時smp既硬膠真係比較易砌爛
若果不幸呢套r2r3砌爛左,真係gg
nimiao 發表於 26-12-2022 09:05 PM
你方佢唔會好似rgun咁powered部件全部拆曬去配件包

唔會啦!官網由頭到尾第2set都係R2 Powered & R3 Powered.

SMP 超級機械人大戰OG R-2 POWERED & R-3 POWERED【PB限定】

SMP [SHOKUGAN MODELING PROJECT] スーパーロボット大戦OG R-2パワード&R-3パワード【プレミアムバンダイ限定】
メーカー希望小売価格: ¥28,300(税込:¥31,130)
2023年5月 発送

【サイズ】
H約171mm × W約134mm × D約135mm(R-2パワード)
H約125mm × W約425mm × D約357mm(R-3パワード)
H約450mm × W約68mm(Z・O・ソード)
※「R-1」の約137mmの表記は全高の高さになります。

https://www.bandai.co.jp/candy/products/2023/1000181498.html

SMP 超級機械人大戰OG SRX 天下無敵 OPTION PARTS SET【PB限定】

SMP [SHOKUGAN MODELING PROJECT] スーパーロボット大戦OG SRX 天下無敵のオプションパーツセット【プレミアムバンダイ限定】
メーカー希望小売価格: ¥7,700(税込:¥8,470)
2023年5月 発送

【サイズ】
H約38mm × W約130mm × D約218mm(ガウン・ジェノサイダー エフェクトパーツ)
H約38mm × W約158mm × D約150mm(SRXなりきりメガネ)

https://www.bandai.co.jp/candy/products/2023/1000181499.html

合體後仲高過千值練少少
都係千值練比例靚d, smp心口夾唔埋, 靠換件做高可動, 反而R3合體時腳掌唔駛拆件
睇完佢既官圖同定價,已買千值版完全唔會再諗smp版,千值全上色又唔駛砌,大合體後比例又靚啲,smp版全買價錢完全唔吸引,仲要自己砌,可取既係多配件玩,同埋有下身換件增加可動性,如果2揀1我都係揀千值版
呢隻九成都係軟骨...
transformers 發表於 27-12-2022 12:26 PM
呢隻九成都係軟骨...

証明你無玩過任何SMP
R2+R3+option SET 開訂2680, 加埋R1-R2 即係3千頭
老孤 YEN31130 + 8470 開始收訂 (TTL : 2680) - 1500
見到全餐個價笑L死...之前一班人讚好過千記. 快啲去訂喇????
Bandai無恥之極!等傻西買。
RX78GP03 發表於 27-12-2022 01:52 PM
見到全餐個價笑L死...之前一班人讚好過千記. 快啲去訂喇????

係好過千值爛好多

我今日就去訂