Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 食玩 SMP [SHOKUGAN MODELING PROJECT] SRX

Del.........多左
想問吓香港PB係咪唔會開?
kangaroo0029 發表於 28-12-2022 06:31 PM
想問吓香港PB係咪唔會開?

應該會既,當日GGGG大手掌都有開
不過係唔係一定要訂齊R2 +R3加Option set 一套就唔知了
已有千值鍊,等出左睇下評價先算,而且等價錢合理先入手
joe6_6 發表於 28-12-2022 07:59 PM
已有千值鍊,等出左睇下評價先算,而且等價錢合理先入手

佢係PB的, 唔訂可能到時未必有? 而家呢個價我都心大心細中, 之前5舊訂左R-1及R-GUN, 呢隻唔買就晒左,但係R-2及R-3二隻要3萬幾YEN又真係有D貴, 最大問題係仲要砌....
千值個隻又拆到咁散, 但個型就好似靚少少, 2隻都有缺點...
eddiem249 發表於 27-12-2022 12:34 PM
証明你無玩過任何SMP

你肯定?
R1 RGun 等到貨,如果PBHK平啲都會買埋既,鐘意砌模型既咪買SMP,鍾意成品咪千值,各有所好。
kyostanley 發表於 28-12-2022 08:30 PM
佢係PB的, 唔訂可能到時未必有? 而家呢個價我都心大心細中, 之前5舊訂左R-1及R-GUN, 呢隻唔買就晒左,但係 ...

如果訂唔到咪唔買囉,反正已有千記
而且近來玩具等一排買現貨重平訂價好多
千記SRX就已經係例子!
joe6_6 發表於 29-12-2022 07:49 PM
如果訂唔到咪唔買囉,反正已有千記
而且近來玩具等一排買現貨重平訂價好多
千記SRX就已經係例子! ...

因凡之前就係想等呢隻所以無入千記, 而且呢隻係PB限定, 同千記任訂唔同....
kyostanley 發表於 2-1-2023 10:40 AM
因凡之前就係想等呢隻所以無入千記, 而且呢隻係PB限定, 同千記任訂唔同.... ...

我之前都係諗住等呢隻,一見R1個價就放棄,去咗日森訂返千值仲要有靚價, 再淘返隻R-Gun. 而家成set 4k 到.
切唔係問題, 係SMP真係唔係好襟玩, 我啲SMP有全噴,啲筍位好易白化.

呢隻如果唔計物料, 我覺得設計好過千值,又多parts. 但係食玩料就太貴啦.
我有千值嗰隻,雖然SMP未出,但我都係見議未諗定嘅師兄買千值練,始終成品收藏價值較模型高,不論表面處理和材質一定好過這些廉價膠料模型,初砌好時沒什麼,但放一、兩年就會很易爛,尤其這種很多活動位的。
SMP用咩膠?玩過就知買千值好過,呢隻俾鐘意砌野,鐘意上色,鐘意斷左自己維修高手玩。
港魂仲未開賣
無訂到係好彩定唔好彩. 一早話佢睇住千值黎打, 但價錢就唔係.

bandai依個食玩比千值練多嘢玩,有特效件,但定價真的太高,又要自己組裝,而且因為係全膠,應該是比較容易爛,其實以前有部分的模型,曾經在一些容易損壞或受力點,使用金屬部件,真不明白現在的設計,是否那小小的金屬部件,會使成本上升太多,還是現在的公司要賺到盡的風氣所致,才不在那些少的金屬或物料部件上改良,反而設計出給買家一些容易損壞的產品