Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2021年12月 超合金魂 GX-100 金剛 & 宇宙飛龍 / GX-100X 強化配件

transformers 發表於 24-3-2021 04:41 PM
如果話俾你聽係哥斯拉嘅話你哋會有啲咩反應呢

哥斯拉都唔係機械人,係都出多啦A夢或小雲先啦!
fallout8 發表於 24-3-2021 04:54 PM
E原來 97-99都未公佈,我當97-99係細 size合金,咁100好大機會係大盒野...

如果唔計果d估佢唔到既野,重 ...

這樣預測未必準確。Bandai超合金魂係可以一個角色不停重複但用不同編號。而且都可以用新世代機械人,不一定70,80,90s 。加上,之前已經annouce過一堆重口味設計如Getter Arc 和其角色。

唔知點解我覺得GX-100會令人跌眼鏡~ :67:
GX-100我估系GGGG或者系積逹王
出天元突破就好了
是什麼不緊要,重點:受歡迎的一定訂不到!
鐵甲萬能俠裂甲版好似未出過喎!!

不如 100 就出佢!!

唔知有無記錯...
梗喺收皮紀念作喇
Lau 發表於 24-3-2021 05:40 PM
鐵甲萬能俠裂甲版好似未出過喎!!

不如 100 就出佢!!

出咗METAL BUILD 啦
bigbigfriend 發表於 24-3-2021 03:31 PM
唔係萬能俠又好難有代表性⋯⋯

就唔可以係超神雷登嘅 :!
定係為左打入歐美市場,出BB8:Q

睇下之前走勢~~:43:

GX-10 波士
GX-20 三一 G 3號肥仔
GX-30 萬國殯儀
GX-40 六神
GX-50 超力 ver 2
GX-60 大帝
GX-70 萬能俠FA
GX-80 新羅茲拿號
GX-90 超力FA

GX-100.....

萬能俠係正路,
如果想有名氣而未出
老餅有大鐵人、戰國魔神。
......光速電神都有可能,唔知我有冇搞錯,光速電神好似係bandai收購popy之後第一隻大型合金,如果係咁,意義都大。
至於電腦戰士我唔睇好,呢隻o野舊合金個價一直都唔高,似乎人氣麻麻。
新少少o既有GGGG、真三一,當然仲有一大堆勇者。

不過我都覺得冇路捉,結果佢出隻初號機又得、大和號 ver 幾幾又得、小雲又得。:45:

為何我覺得是伊廸安或珍寶3 2.0(日本好似好hit) ,還有超級戰隊,恐龍戰隊之後應是五星戰隊大連王(有海外市場)又可能是百獸戰隊...Btw, MG100是TurnA,200是Deep striker,都是有點偏門,爭議性作品,不知有無參考價值
其實呢個咁值得紀念嘅quota, 最後都應該會比笨大浪費咗, 話說之前D冧把佢都浪費咗好多個, 今次真係唔好太大期望

我都凝住個結果係換嚟x一聲 唔L係嘛出佢?
有可能係 庵野秀明 套"新.超人"