Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] Good Smile THE合体「勇者傳說」

睇左唔少片大合體後雙腳重到個齒輪關節都hold唔住, 咁即係個齒輪關節係廢, 咁不如你比翻正常關節我等我郁隻野唔駛固定你個關節果幾格
yugi 發表於 18-7-2022 07:31 AM
睇左唔少片大合體後雙腳重到個齒輪關節都hold唔住, 咁即係個齒輪關節係廢, 咁不如你比翻正常關節我等我郁 ...

其實你用螺絲批扭鬆個關節,郁兩郁再扭返緊佢,就會變咗無段關節。
頭先收到修正零件確認電郵,大家可以 check下
佢話我無正式發票同收據唔接受伸請可以點做?
kachun1122 發表於 20-7-2022 12:55 PM
佢話我無正式發票同收據唔接受伸請可以點做?

之前有 c兄 post 過教學可以自己收正。你可以參考一下。
https://bbs.toysdaily.com/forum. ... 76853&fromuid=5

再唔係就賣左佢,買過隻有正式發票既再換。
見貓店貼左盒泰安出黎唔知係咪行版到左, 今次大家有理無理都要拎埋張單先
yugi 發表於 21-7-2022 12:45 PM
見貓店貼左盒泰安出黎唔知係咪行版到左, 今次大家有理無理都要拎埋張單先 ...

SHF 真骨雕吉田都到埋,今次食樹皮...
已经买佐,好有型
大合體上半身比較麻煩, 一郁隻手就甩翻出黎,上半身感覺只係靠飛機背果個位LOCK實, 上面四個位只係為對準個位而設ONLY唔會LOCK實,  都係分翻開兩部玩算

感想兩隻野主要都係泰丹架飛機設計問題為主, 隻泰安今次玩落無乜事, 係大合體時肩位兩個砲位第一次變LOCK實果下要用點力, 第二次之後就好易LOCK到
yugi 發表於 25-7-2022 07:07 PM
大合體上半身比較麻煩, 一郁隻手就甩翻出黎,上半身感覺只係靠飛機背果個位LOCK實, 上面四個位只係為對準個 ...

呢個位要留意下

白化了, 之後斷裂?

變形時掰斷

即刻CHECK翻好在無事,, 原來同飛機一樣會變形斷件

如果可申請換件才考慮了(雖然已入泰丹...雖然泰安四圍都無貨/炒價), 請師兄繼續分享最新消息