Toysdaily 玩具日報

[分享討論] POSE+ STYLE series 勇者王ガオガイガー

k_dash 發表於 3-9-2021 06:30 AM
其實我想表達的都係呢點,改得唔夠盡,有啲位佢好想保留返原設定但效果又唔係好好,倒不如直接取消劇中唔 ...

咪係囉,好似千值練嗰隻咁,無得分體變型又細隻,但係個造型同可動做得好好,一樣大賣啫。我最介意係個頭,我情願你唔好還原,就咁俾個高可動d 既頭我,分開擺,唔洗收入部戰機都得
Finalmoon 發表於 3-9-2021 01:59 AM
師兄是否有什麼誤會? POSE+ 只有一個系列, 就係METAL SERIES, 只係勇者王開始唔用P加數字....

師兄做乜唔買埋P04?個設計真係好正外型又靚又大隻
呢隻確實係有史以來最靚嘅ggg!如果對勇者王有愛嘅都應該會入,3380就當買一隻好似老千gggg我影咁靚但冇得變形嘅勇者王!但係呢隻送埋嗰變形俾你咁樣可能玩得仲開心hahaha
takduck 發表於 2-9-2021 06:08 PM
師兄做乜唔買埋P04?個設計真係好正外型又靚又大隻

我打錯, 我有P1同P4.....P5唔係我既年代
當初我彈兩句就俾人話我連信和都未行過 而家眼鏡跌到一地都係????
k_dash 發表於 3-9-2021 06:30 AM
其實我想表達的都係呢點,改得唔夠盡,有啲位佢好想保留返原設定但效果又唔係好好,倒不如直接取消劇中唔 ...

唔仲叫勇者王咩?己經係第二隻野黎
Finalmoon 發表於 3-9-2021 08:52 AM
我打錯, 我有P1同P4.....P5唔係我既年代

P05 幾得意嘅不過都唔係我年代lol
炎龍騎士 發表於 3-9-2021 08:54 AM
當初我彈兩句就俾人話我連信和都未行過 而家眼鏡跌到一地都係????

師兄唔好勞氣haha每人審美眼光都唔同, 我覺得靚嘅時候可能人哋覺得唔靚我覺得呢啲細節位緊要可能人哋覺得唔緊要, 但每個人都有自己鍾意嘅嘢!討論區睇咗咪算啦:)
個頭可以拆出黎,但好似幫唔到太多個可動。

https://youtu.be/09e0Or4QnHg
個頭好似要向上昂少少先可以左右轉
可以話,真正影響頭部活動範圍並唔係紅色變形部件,而係冇克服兩邊肩膊造型阻礙問題。
ok啦,我接受到。

我呢兩日另一關心係隻o野夠唔夠穩陣、玩上手手感好唔好、爽唔爽。
睇段片,見位日本師兄可以拎住上手擰o黎擰去示範呢樣示範果樣,
隻o野都唔見有乜甩離,
我放心了,越o黎越期待。

未來幾隻大o野,我通常有訂。
不過我真正期待只有呢隻ggg、另外就係CCtoys真三一。

至於講o左幾年果隻AT 天地雙龍,我當佢死o左喇!
Garycharm 發表於 3-9-2021 11:27 AM
可以話,真正影響頭部活動範圍並唔係紅色變形部件,而係冇克服兩邊肩膊造型阻礙問題。
ok啦,我接受到。

ccs 真三一我都期待! 因為玩過zero 真係覺得抵食夾大件! 我仲等緊AT嗰隻光速電神,都唔知佢出唔出
好大的擔心‘白件睇落好快變黃
外型一流,但變形要拆件,真係對唔得住3千幾蚊呢個價錢,不如唔要變形,售價好可能2千內可以,橫掂都係變一次就入櫃
takduck 發表於 3-9-2021 09:16 AM
師兄唔好勞氣haha每人審美眼光都唔同, 我覺得靚嘅時候可能人哋覺得唔靚我覺得呢啲細節位緊要可能人哋覺得 ...

我認同你講每人審美眼光唔同 , 不過唔係只要同自己既眼光唔一樣就要去串人囉