Toysdaily 玩具日報

[分享討論] POSE+ STYLE series 勇者王ガオガイガー

炎龍騎士 發表於 4-8-2021 01:29 AM
點解合左體格子彈火車好似斷開兩截咁肉酸

POSE+ STYLE series   這是p+新系列 走的是自己的風格,不是還原動畫,  所以外觀.變形.合體方式.都會有所不同 算是俗成的魔改
個人覺得合體將列車一節車廂反疊到前車頭局部, 剛好把肩膀墊高加厚 ,讓肩膀更加厚實這相當好看.
eddiem249 發表於 4-8-2021 01:35 AM
因為架火車唔係成架插入身體,有一部份外皮留咗係出面

即係還原唔到動畫原作果隻合體方式?
炎龍騎士 發表於 3-8-2021 11:50 PM
即係還原唔到動畫原作果隻合體方式?

動畫原作果隻合體方式 > 請買合金魂
kangaroo0029 發表於 3-8-2021 09:56 PM
有冇師兄知道有冇改期????

上面咪有師兄講咗改咗8月出囉
炎龍騎士 發表於 4-8-2021 01:29 AM
點解合左體格子彈火車好似斷開兩截咁肉酸

佢哋由展出被模到有雜誌圖都已經一段時間,佢係做魔改設計應該無咩人唔知啦,要原汁原味就唔好買呢隻,合金魂會啱你
k_dash 發表於 5-8-2021 12:25 AM
佢哋由展出被模到有雜誌圖都已經一段時間,佢係做魔改設計應該無咩人唔知啦,要原汁原味就唔好買呢隻,合 ...

其實我覺得佢魔改得核突姐 純粹個人感覺
k_dash 發表於 5-8-2021 12:23 AM
上面咪有師兄講咗改咗8月出囉

我意思係指改左8月之後總有冇再改期.

THANKS
炎龍騎士 發表於 5-8-2021 08:33 AM
其實我覺得佢魔改得核突姐 純粹個人感覺

真係百貨應百客,以完全變形合體的GGG睇,我覺得呢隻係市場上造得最平衡最有霸氣的GGG。
睇完樓上師兄討論,我諗緊我地對變形/合體玩具o既要求...

1. 外形靚
2. 高可動 (可以飛天又可以爆地)
3. 分體、合體、各種變形型態都要兼顧以上兩項
4. 忠於原著,包括外形, 變形/合體方法
5. 夠大
6. 多合金
7. 襟「操」,唔易爛
8. 有內構
9. 關節夠實不過又唔可以太實
10. 夠平

.......好彩,我唔係做玩具呢行....

Garycharm 發表於 5-8-2021 04:21 PM

1. 外形靚

仲有全上金屬色,唔甩油

成身都係濕疹式水貼

Garycharm 發表於 5-8-2021 04:21 PM

1. 外形靚

其實佢地應該開一間公司拎個license 整隻出黎衝擊下個市場, 好似D 冇拎license 既變形金剛搞到tomy takara 都改左唔少. 唔係出D 方盒, 低能仔變形金剛就呃人買~
kangaroo0029 發表於 5-8-2021 09:47 AM
我意思係指改左8月之後總有冇再改期.

THANKS

8月呢個期係在動漫電玩展果陣公佈,我諗唔會咁快又更新一次掛,雖然依家係8月頭,但一般嚟講出都係月尾。不過其實想知佢係咪就出好簡單:Lu兄上玩具TV做介紹果陣就係真正就出得之時,如果今個月尾仲未見就...等下啦(訂玩具果陣有鋪一早講咗隻嘢會遲)

1. 外形靚

hahaha~ 其實我覺得POSE+已經係衝住魔術師兄你列出嘅所有要求去衝擊玩具界㗎啦。
k_dash 發表於 5-8-2021 12:25 AM
佢哋由展出被模到有雜誌圖都已經一段時間,佢係做魔改設計應該無咩人唔知啦,要原汁原味就唔好買呢隻,合 ...

果個帥兄好似今日先見到咁..應該平時連INSPOINT都唔會行, 咁多鋪都有貼門口開訂但都好似未見過咁...
根本英俊 發表於 5-8-2021 10:10 PM
果個帥兄好似今日先見到咁..應該平時連INSPOINT都唔會行, 咁多鋪都有貼門口開訂但都好似未見過咁... ...

佢後來補返話主要係接受唔到新幹線魔改設計,魔改呢啲嘢唔係人人啱我都明,我開頭睇都唔太鐘意,不過呢隻嘢係越睇越有味道果種,買lu兄啲設計就係要接受佢同原著有出入,佢唔魔改果啲都會响變形設計上有不同,呢個就係佢風格,係合金魂好難跟到的東西,佢要跟就要出响metal build, 合金魂就係玩原味玩懷舊感