Toysdaily 玩具日報

[新品消息] MINI ACTION 宇宙大帝 God Sigma

買唔到都無辦法,見到有d粉腸炒緊248, 40蚊都要炒下,真係頂佢唔順。最多唔玩
只係炒40算平啦,我今日出去信和買宇宙大帝,來回車錢都超過40蚊
人形比例靚過合金魂
3:30上到去即買即走暢通無阻
希望再版金毛

小弟今日上去入貨嗰時都有問下店員,佢哋淨係話斷咗貨,其他就無講嘞。

題外話:小弟隻陸震王攞到返屋企先發現斷咗隻手,明日又要攞返去換,唔知各位有入手的有無呢個情況呢
mj23 發表於 29-10-2021 09:01 PM
人形比例靚過合金魂

是呀,接近動畫的比例!
mj23 發表於 29-10-2021 09:01 PM
人形比例靚過合金魂

咁拆件法,又好難靚唔過嘅
這隻合金魂都唔係好貴,好多人都有, 點解仲咁多人爭?

如 Mini Action 出光束電神就好啦!
紫月葵 發表於 30-10-2021 02:36 AM
咁拆件法,又好難靚唔過嘅

我主要係指空雷王, 合金魂合體完上身肥好多, mini 就自然啲. mini 空雷王同合金魂比唔算拆得多.
另外跟多個頭又係好, 啱晒鐘意拆同唔拆既玩家
payton20 發表於 30-10-2021 08:40 PM
這隻合金魂都唔係好貴,好多人都有, 點解仲咁多人爭?

如 Mini Action 出光束電神就好啦! ...

佢地前世未玩過,無計啦,又要炒,40蚊都唔放過,搵食艱難

昨晚收工去七八點啦..當時AT入面人雖然多但都不用排隊買.只需在櫃台話要一盒畀了錢便完成..現場當然都有人買很多很多....
這個價錢整到畀你玩都不能要求太多了。。。但換件拆件這套是最多。。。
當然現在要拆的件都有方法不用拆,不過成本自然會上升。。208不能了
例如陸震王和海嗚王兩部機的手可以啪番入身體,因為合體後活動範圍只在空嗚王合體的膝頭和腳㬹位,兩部機套番對手入身體和腳,應該不影響活動。。。
陸海如轉出合體用的關節其實都不用拆頭。。
合體後的大手如加關節扣住空雷王的手,拳頭也不用拆。。
空雷王合體時縮腳的問題真的超緊,youtube教學那招都不能,最後陰重力同時啪入去就得了。。。
mj23 發表於 30-10-2021 09:16 PM
我主要係指空雷王, 合金魂合體完上身肥好多, mini 就自然啲. mini 空雷王同合金魂比唔算拆得多.
另外跟 ...

其實真係對比番嚟睇,兩隻身形差唔多
喺唔換大頭嘅情況下,上身係非常接近嘅,主要係條腰/腰帶個位置闊咗d,先有呢個感覺,呢度就涉及到第一,豐腰嗰塊加闊板厚咗少少,就導致第二,條腰帶都要因此整長d
可以睇到,一隻條腰帶位係比大腿位要窄d,二另一隻就可以成到一直線
又登入唔到 發表於 31-10-2021 12:49 AM
昨晚收工去七八點啦..當時AT入面人雖然多但都不用排隊買.但在櫃台話要一盒畀了錢便完成..現在當然都有人買 ...

所以其實呢兩日見到有好幾個平台都不約而同提出咗一點,就係action toys之前隻daimos設計有誠意好多,因爲之前我都係諗$208真係只得呢隻god sigma個質素,但睇完佢哋講,再睇番隻daimos,又唔係做唔到㗎喎
不過可以睇到一樣嘢係,呢個係列幾款作品嘅關節設計都係一模一樣,例如hip位,今次god sigma都唔例外,好可能就係因爲呢點,唔打算爲佢度身訂造過一款新嘅設計,所以先被限制咗,變相犠牲咗變形方向
紫月葵 發表於 31-10-2021 02:11 AM
所以其實呢兩日見到有好幾個平台都不約而同提出咗一點,就係action toys之前隻daimos設計有誠意好多,因 ...

就成本和賣較平畀多些人玩到,如一組骨架可用多部機上又問題不大。。。
不過208這價錢可維持多久和多少套呢。。。
其實當晚旺角,現時唔少地賣二尾三尾。。。
今日AT facebook話賣哂,之後會仲貴。。。