Toysdaily 玩具日報

[新品消息] MINI ACTION 宇宙大帝 God Sigma

適量換件拆件係冇問題, 不過呢個合體樣出得太頭大身細了, 我係反小頭症玩家對對現今玩具都有免疫但呢個真係唔太接受, 卡通唔係咁樣囉!
又登入唔到 發表於 1-1-2021 01:52 AM
正常size同Q版應該一樣,睇相就,空王腳板都要拆和海陸王對腳也是分不開。。。
只欠兩王頭要不要拆。。 ...

海陸王應該可以分腳,睇吓腳版和小腿之間個關節,設計微妙......
keroro-1972 發表於 1-1-2021 08:13 AM
適量換件拆件係冇問題, 不過呢個合體樣出得太頭大身細了, 我係反小頭症玩家對對現今玩具都有免疫但呢個真係 ...

以好似卡通

攞一幅圖出嚟冇用, 整體根本唔似, 比例有啲似笨大 SR合金真係興趣急降

已有合金魂真係唔一定會入
keroro-1972 發表於 1-1-2021 11:10 AM
攞一幅圖出嚟冇用, 整體根本唔似, 比例有啲似笨大 SR合金真係興趣急降

已有合金魂真係唔一定會入 ...

張相係動畫 影出來!

但睇完你講 SR 同合金魂 ,就知你唔知宇宙大帝 比例,有興趣自己查返!

利申: SR宇宙大帝同合金魂 宇宙大帝都有買!!

SR宇宙大帝比例係不錯,但不能分體,
合金魂比例只係似舊合金比例,反而入晒玩家腦以為合金魂 比例先正常!

AT 宇宙大帝比例不錯,好近原著!但分體後好不好先係重點......
早乙女Getter 發表於 1-1-2021 01:54 PM
張相係動畫 影出來!

但睇完你講 SR 同合金魂 ,就知你唔知宇宙大帝 比例,有興趣自己查返!

佢應該係換咗另一個頭, 唔係分體後就係超級大頭仔, 等多啲資料先再算

SR我冇入因為完全接受唔到, 我直頭覺得佢係SR合金玩完主要罪魁禍首
roystoy 發表於 1-10-2020 11:24 PM
明白,謝謝。

密切留意開訂日期

有得訂未?
早乙女Getter 發表於 1-1-2021 01:54 PM
張相係動畫 影出來!

我都鍾意TV版比例,所以當日只係收左SR版大帝。
char0085 發表於 2-1-2021 11:03 PM
我都鍾意TV版比例,所以當日只係收左SR版大帝。

睇黎呢度好多人根本冇睇過卡通片喎, 只係揾幾幅圖就想完滿自己精神, 睇過呢套卡通片既人仲有大把未死, 想竄改歷史須要再多等幾十年!
keroro-1972 發表於 3-1-2021 01:43 PM
睇黎呢度好多人根本冇睇過卡通片喎, 只係揾幾幅圖就想完滿自己精神, 睇過呢套卡通片既人仲有大把未死, 想 ...

無人想竄改歷史,只係講事實,宇宙大帝當年都有睇,
你開來重温下先,
https://www.youtube.com/watch?v=AinEEOx2-rQ  

https://www.youtube.com/watch?v=HOtpBVUZj1M

https://www.youtube.com/watch?v=Zdo5N7KZmQ4

https://www.youtube.com/watch?v=qacfjGjsqaE

定CHING有另一套?可分享來睇嗎?

早乙女Getter 發表於 3-1-2021 08:25 PM
無人想竄改歷史,只係講事實,宇宙大帝當年都有睇,
你開來重温下先,
https://www.youtube.c ...

算啦師兄, 放過自己啦, 跟本溝通唔到!
呢張好似係動畫設定圖

但卡通既野,集集都可以唔同樣及有唔同比例架。

keroro-1972 發表於 1-1-2021 11:10 AM

已有合金魂真係唔一定會入 ...

如果整體根本唔似,  咁合金魂咪仲唔似, 比例冇忽似動畫.
keroro-1972 發表於 3-1-2021 01:43 PM
睇黎呢度好多人根本冇睇過卡通片喎, 只係揾幾幅圖就想完滿自己精神, 睇過呢套卡通片既人仲有大把未死, 想 ...

唔係有人死咗啲片都會跟住唔見既,  要睇動畫入面既比例唔係咁難, 東映官方就放咗頭兩集上埋youtube.
片頭有合體後比例. 再講, 幾幅圖又唔係自己畫, 係官方既都可以作參巧. 以前卡通係手畫, 成日唔同都冇咩出奇.

根本英俊 發表於 3-1-2021 09:59 PM
算啦師兄, 放過自己啦, 跟本溝通唔到!

唔係喎, 都幾風趣同有想像力, 無厘頭幻想另一位師兄係以為睇過卡通既人都死晒, 咁呢位師兄就可以拎啲相老吹竄改大帝design既歷史