Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[分享討論] 超合金魂 GX-88 機甲艦隊 再販

如果15機可以插到落15魚我即刻磅水:34:
fallout8 發表於 9-4-2021 11:04 AM
如果15機可以插到落15魚我即刻磅水

159x,我也即科。
15魚 ok預我一盒
凡高 發表於 1-4-2021 01:01 AM
積埋咁多貨,遲早17XX等下啦

越睇就越似有人積貨, 如果唔係都唔會成日一公佈有啲炒起既出復刻, 就突然多返咁多出黎賣
凡高 發表於 8-4-2021 08:05 PM
高迪安已經17XX了~~~~囤積的15機...你懂的

有啲都仲企硬2字頭, 拍賣網都係, 佢地都幾有信心......
ed101 發表於 5-3-2021 03:56 PM
其實在香港玩玩具, 價錢是否已是最平? 應該仲平過日本當地? 日本玩家又要俾10%稅.. 歐美那些仲麻煩, 睇實物 ...

但佢地好似經sideshow嗰啲網買figure, 有問題可以退咗成件貨, 有保障啲. 有好有唔好

凡高 發表於 8-4-2021 08:05 PM
高迪安已經17XX了~~~~囤積的15機...你懂的

高迪安插到咁真係有d跌曬眼鏡,先不論佢既質素如何,依盒野無人買係咪代表重玩合金既老餅已經買少見少?另外高迪安有冇係機戰出現過?如果無的話,少左班消費力最強既八九十後去買真係唔奇。
fallout8 發表於 9-4-2021 02:57 PM
高迪安插到咁真係有d跌曬眼鏡,先不論佢既質素如何,依盒野無人買係咪代表重玩合金既老餅已經買少見少? ...

八, 九十後點會係消費力最強, 好多買樓都有困難, 如果供緊樓就更加冇錢買, 其實香港又好日本都好絕大部份財富都喺班老人手上, 你太睇小老人家對金錢有幾執著, 年紀越大就只會越固執

高狄安出得實在太差啦, 絕對唔關買唔買得起事, 我望幾多眼都覺得佢係一件未完成品, 點睇都係殘缺不全
keroro-1972 發表於 9-4-2021 03:44 PM
八, 九十後點會係消費力最強, 好多買樓都有困難, 如果供緊樓就更加冇錢買, 其實香港又好日本都好絕大部份 ...

老餅揾到錢要上繳老婆仔女父母,八九十後重有父母養無負擔可以揾幾多洗幾多,依樣先係皇道。
fallout8 發表於 9-4-2021 04:13 PM
老餅揾到錢要上繳老婆仔女父母,八九十後重有父母養無負擔可以揾幾多洗幾多,依樣先係皇道。 ...

老餅好多手執物業收租一早已經唔駛做了

咁好多八, 九十後可以瘋買都係成功靠父幹呢個我都同意
fallout8 發表於 9-4-2021 02:57 PM
高迪安插到咁真係有d跌曬眼鏡,先不論佢既質素如何,依盒野無人買係咪代表重玩合金既老餅已經買少見少? ...

老實講,60、70後至頂多80中嗰班,童年食正整個動漫熱潮,今時今日無論係咩行業,正常都已經係senior level,呢班就真係消費力最強啦。

其實唔係因為呢班老餅唔玩合金,好簡單地因為隻高迪安完全無誠意無吸引力,有錢唔代表要嘥錢,就係咁簡單,唔好諗太複雜~~ :67:

利申: 70尾。我連機甲艦隊都唔想入,實物無吸引力,Bandai keep住再版、R版etc。依家連Metal Build都一模十幾用,我開始對Bandai無passion。Metal Structure都仲有少少吸引力,入埋隻Sazabi可能都停Bandai嘢。:67:
ToyKnife 發表於 9-4-2021 05:24 PM
老實講,60、70後至頂多80中嗰班,童年食正整個動漫熱潮,今時今日無論係咩行業,正常都已經係senior lev ...

合金魂就好似某大台既慣性收視咁,出得幾差都應該有班死忠會買,果班儲開合金魂既無理由會唔入依隻咁經典既高迪安...可能我真係諗多左。
fallout8 發表於 9-4-2021 06:01 PM
合金魂就好似某大台既慣性收視咁,出得幾差都應該有班死忠會買,果班儲開合金魂既無理由會唔入依隻咁經典 ...

我咪係「果班儲開合金魂」嘅人囉~ :67:

依隻咁經典既高迪安,我連首主題曲都識唱識背,但真係唔掂嘛。加上佢唔好彩,POSE+無幾耐前出隻好接近嘅天威,直頭係SHOW俾大家睇2021嘅技術同2000嘅技術分別.........點撐呀? :67:

p.s.慣性收視? 都係仲有嘅,不過多數正常人都會醒嘅。

現在很期待百獸王貴價神話被打破,快啊!百獸王只是多鐵,沒什麼創新製作技術可言(希望帶風向成功,利申:我未買)
waiwaiwai326 發表於 9-4-2021 07:40 PM
現在很期待百獸王貴價神話被打破,快啊!百獸王只是多鐵,沒什麼創新製作技術可言(希望帶風向成功,利申:我未 ...

承師兄貴言,我差隻百獸王就可以畢業。

利申:儲開合金魂無理由唔入百獸王既死忠:DD