Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[分享討論] 超合金魂 GX-88 機甲艦隊 再販

當年首發我正正在日本,沒有預訂的在市面差不多要5萬yen,一件等了廿年的怨念物⋯⋯因為在Yodobashi見到實物,加上價錢立刻卻步⋯⋯到今天都無後追。

依家再版,再版同時見到GGG Star Option Set改良再版、金毛獅王R版、人馬座EX Rivial版等等的消息⋯⋯⋯⋯算了,Bandai⋯⋯你永遠留一手且消費手上的Lincense的做法,以後除非有任何初回限定,否則我不會再為「第一版」操心。:67:
taifat 發表於 26-8-2020 07:28 PM
gx13居然同黑鷹結合唔到,激氣,慳番

就係留翻條尾,唔係邊有理由出新野
超合金魂 GX-88 機甲艦隊ダイラガーXV
価格:38,500円(税10%込)35,000円(税抜)
発売日:2019年10月26日※2021年02月 再販
https://tamashii.jp/item/12963/

載具大合體!{:1_206:}

既玩意老實講2K都唔值...
完全喺果個年代有睇片既fans情意結玩物:78:

純白騎士姬Saber 發表於 31-8-2020 04:53 PM
載具大合體!

既玩意老實講2K都唔值...

当然是情意居多,呢部作品的劇本其实系一种類似星空奇遇嘅章节,又具备沉重反戦反殖民信息壯阔宇宙觀,其实改下個比较过时既機械人主角,重拍可能會有新評價。

講返合金魂,如果加上可動手指和脚部脚板关节不要变成2条棍,賣600美金都應該有唔少人埋单。

利申己有popy大同dx版,E隻睇2k以下才會出手。
應唔應該等埋出R版...
Zarohk 發表於 1-9-2020 08:50 AM

色已經跟原色, 合體/ 可動亦無咩大投訴
你想有咩 R? 又係懷舊包裝盒?

為 R 而 R 有需要嗎?

(我買玩具全部真係拆來玩, 如果要貼貼紙的玩具亦會即時貼晒, 唔會好似有些人咁唔捨得貼, 甚至連開都話未開, 咁真係唔知買來做乜..... 所以個盒我反而唔係太注重, 雖然都會覺得靚.... 好似金毛 R 版, 買返來拆咗出來玩次後, 個盒已經放埋一邊無乜理佢......)
Zarohk 發表於 1-9-2020 08:50 AM

冇必要等;到出R版;送舊迎新;時間有限;及時行樂.........
tower 發表於 1-9-2020 12:23 AM
当然是情意居多,呢部作品的劇本其实系一种類似星空奇遇嘅章节,又具备沉重反戦反殖民信息壯阔宇宙觀,其 ...

之前bandai在YouTube 播翻十五機,原來細個睇時完全唔知講乜。
toylover 發表於 1-9-2020 09:52 AM

+1

買返黎梗係即係打開,玩又好睇又好.  真係唔明買返黎唔開一直放盒買黎做乜. 驚開咗放唔出? 咁即係唔係買黎玩.
以笨大一般再販嘅慣性, 呢隻個價唔會比初版低
魂 NATIONS TOKYO 展出

https://hobby.dengeki.com/news/1133916/

官方發售日公開

若干年後出R版都唔會係呢個價.
可能加少少嘢,再改下色就收多幾舊.
toylover 發表於 1-9-2020 09:52 AM

金毛R版係令我最嬲既一隻