Toysdaily 玩具日報

查看: 41348|回復: 71

[新品消息] Takara Tomy 變形金剛35週年Master Piece MP3.0 星星叫

MP3.0 星星叫預告

\祝!トランスフォーマー日本展開35周年!/
本日2020年7月6日は「戦え!超ロボット生命体トランスフォーマー」の放送が日本で始まってちょうど35周年です!
皆様の応援のおかげです!誠にありがとうございます!
記念に新情報を発表します!画像をご覧ください!
#トランスフォーマー
#Transformers https://t.co/THvyKRfRQe

唔知佢會唔會一次過連埋皇冠? 會先考慮~~ :67:
重點係: 今次又收幾多萬YEN呢?
若是玩碎片還原组合可以pass!!
ToyKnife 發表於 6-7-2020 11:46 AM
唔知佢會唔會一次過連埋皇冠? 會先考慮~~

當年美版已經有

yes I know. I mean see if this Starscream 3.0 version will include the crown in one go, if not I will skip.

其實Takara Tomy同Bandai一樣,keep住出改色,仲要唔使等好耐,你睇隻MP36,MP36+靚好多(個人認為)。
kolon99999 發表於 6-7-2020 11:57 AM
重點係: 今次又收幾多萬YEN呢?

MP這幾年狂加一,兩倍甚至更多,應該三萬以上
變形摺上摺已經預咗,但希望唔好又係背包驚魂系列。。
waiwaiwai326 發表於 6-7-2020 08:02 PM
MP這幾年狂加一,兩倍甚至更多,應該三萬以上

其實去到呢個價....要人買齊基本三色係超困難....
其實當年隻MP-03星星叫都算出得唔錯,而仲有好多G1角色又未出(例如爵士),都唔明點解唔出其他先
laiken 發表於 7-7-2020 09:33 PM
其實當年隻MP-03星星叫都算出得唔錯,而仲有好多G1角色又未出(例如爵士),都唔明點解唔出其他先 ...

For Jazz, it's license issue.
TT 一係唔出, 一出就一定超越三廠, 隻 maketoys 星星叫要受衝擊了.
CAD 圖更新

我反而想T記出其它角色,昆蟲派,建造派,狂派三變,拍子達,Perceptor等等! :x:$
tolete 發表於 29-7-2020 10:24 AM
我反而想T記出其它角色,昆蟲派,建造派,狂派三變,拍子達,Perceptor等等!  ...

好可惜 TT 鐘意玩 upgrade version, 慢慢 dump 你, 洛廸文 v3, 音波 v2, 史偉柏 v2, 相信也不遠了.......