Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Transformers 變形金剛 MPG Raiden 雷電 火車合體

合體後身型出曬事,整個股位沒有了,變咗電影版星星叫咁樣一個倒三角形⋯⋯
只係火車型態好過MS, 比較detail,似火車多啲
Vince 發表於 13-1-2022 02:01 PM
Transformers 變形金剛 MPG Raiden 雷電 火車合體 02 Getsuei

MPG-02 トレインボットゲツエイ

估唔到呢隻出得咁快喎,半年一隻三年搞掂
THOUTHER 發表於 13-1-2022 09:39 PM
正當大家估緊官方呢套雷電合體後係乜野樣,估唔到TT社咁快自揭「底牌」。
合體後身型超怪,腹部以下成個「 ...

仲以為可以出到#1第一幅個剪影咁…完全兩回事喎
而且明明橙色嗰部係變成臀位同小腿,依家呢隻02直接做埋小腿,咁橙色嗰部變咗去邊???
transformer 發表於 14-1-2022 10:16 AM
只係火車型態好過MS, 比較detail,似火車多啲

而且MPG個合體真係令所有人失望,如果MS個合體似返原來版本,咁啲人可能買MS算,除非有多啲閒錢就入埋MPG以車型display
合體剪型比例怪
下盤窄大脾短......
完全趕客

希望唔係最終定案
如果大合體比例出得差

會唔會出Box set追加補件呢
擺到明火車形態先係主菜,機械人形態只係應酬下、合體形態更加係勸你買咗之後咪攞嚟合體...

雖然係咁、但已經乖乖科水訂齊呢兩隻,如果真係再出boxset多咗一套做6輛連結形態囉~~
純白騎士姬Saber 發表於 14-1-2022 04:51 PM
合體剪型比例怪
下盤窄大脾短......
完全趕客

小弟斷估宜家呢個未必係真‧合體,睇番呢幅圖就知,舊G1雷電玩具個Body係由兩位成員上下組合而成,但今次官圖係成隻MPG-01做哂成個Body,咁負責腰、股果位列車成員去咗邊?除非官方自己改設定,負責軀體果兩位成員由上下組合變成前後組合啦!
02 updated

THOUTHER 發表於 14-1-2022 11:08 PM
小弟斷估宜家呢個未必係真‧合體,睇番呢幅圖就知,舊G1雷電玩具個Body係由兩位成員上下組合而成,但今 ...

睇真D,應該係只是把腳和上身展示,應該下盤仲有一個成員,只能等待下盤的機體出現。。。
有改設定,
官方有說腳板到大腿為止都是同一隻
lydiamomo0903 發表於 15-1-2022 12:45 PM
有改設定,
官方有說腳板到大腿為止都是同一隻

這就跟原著唔同,MS 反而能做到,唉。。。
THOUTHER 發表於 14-1-2022 11:08 PM
小弟斷估宜家呢個未必係真‧合體,睇番呢幅圖就知,舊G1雷電玩具個Body係由兩位成員上下組合而成,但今 ...

但個剪影,對膊頭同雙腳兩側有四舊大嘢,可能係將原本做臀部同小腿嗰隻拆開變成
個剪影真的令人擔心,上身倒三角、下盤彷彿冇咗,雙肩雙腳唔知附上什麼、兩條大腿就好似星星叫一樣幼。。。Takara 技術倒退。。。快D比D正面既消息來穩定心靈啦
mkmlo 發表於 16-1-2022 10:59 AM
個剪影真的令人擔心,上身倒三角、下盤彷彿冇咗,雙肩雙腳唔知附上什麼、兩條大腿就好似星星叫一樣幼。。。 ...

你咁講先發現手臂位好幼下
成個合體好似唔係好啱比例咁