Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] HG 1/300 熱血最強 格蘭修羅

stonekeung01 發表於 9-3-2020 08:42 AM
HG 1/300 グランザウラー
価格: 5,720円(税10%込)
発売日: 2020年07月

兩個三角龍頭?  要換件?{:1_375:}
好耐無上來呢度, 因為龍王修羅, 玩返模型. 亦買左哥修羅同超強修羅返來砌.

放大左大合體啲官圖睇, 諗極都諗唔到(亦唔希望)哥修羅個主身體係唔係會唔返喺大合體上.
有無師兄有諗法?

仲有大腿點換件法? 本身哥修羅個大腿無得拆架喎
netnetnet 發表於 24-3-2020 01:24 AM
好耐無上來呢度, 因為龍王修羅, 玩返模型. 亦買左哥修羅同超強修羅返來砌.

放大左大合體啲官圖睇, 諗極都 ...

戈修羅大腿好似可以縮入去
netnetnet 發表於 24-3-2020 01:24 AM

只保留胸部,拆掉腹部同腰部換上專用合體零件,胸前寶石也要拆掉裝三角龍頭。

如果極端一點,腹部也可以保留,然後在外層套一個殼(可能性比較小)

腿現在我認為不會縮入,基本上就是直接套一個殼順便有機關卡一下避免上半身過重導致大腿縮入。

大肶成截冇忽似哥修羅  但喺哥修羅大肶本身唔喺全部縮曬入去會凸出少少  如果屈去後邊應該更顯眼而且冇合體位   真喺諗唔到佢會點搞
nimiao 發表於 24-3-2020 08:29 PM
大肶成截冇忽似哥修羅  但喺哥修羅大肶本身唔喺全部縮曬入去會凸出少少  如果屈去後邊應該更顯眼而且冇合 ...

凸少少就係裝新大肶, 個連接位就可做膝關節
咁講又似係大肶縮完加新大肶, 希望師兄們大家都講中.

期待唔駛D 主軀幹變成替換件就好

(好想快D到7月.. ^^ )

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
5月個模型展無左應該都要臨出先有實物圖睇
yugi 發表於 4-5-2020 08:54 PM
5月個模型展無左應該都要臨出先有實物圖睇

隔離壽屋都有網絡發佈財團又hea
Can finally complete this set
又登入唔到 發表於 10-3-2020 08:40 PM
兩個三角龍頭?  要換件?

應該係本身個頭長咗d(為就變形),所以有另一個合體專屬
笨大好興咁

韓國展出

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
個比例咁奇怪既:(

哇!中哂伏,同之前張盒體圖差咁遠!