Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] HG 1/300 熱血最強 格蘭修羅

商品化超熱血進行中!
「熱血最強ゴウザウラー」
HG 1/300 グランザウラー商品化決定への
皆様の熱血な反応ありがとうございます!

プラモデル用に細かいディテールなどもチェックいただきながら超熱血に進行しております!
続報、ご期待ください!

https://twitter.com/HobbySite/status/1235127937537466368

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
仔細放大龍王修羅的圖,發現肩甲內部有戈修羅的肩部零件,似乎能夠再現套肩甲。
腹部、裙甲、大腿應該是專用替換零件了,戈修羅大腿應該都要拆走。
現在最擔心劍龍成隻變剩餘零件,希望至少留下胸部內側是劍龍,否則就好像GSC超級獅人鳳走鳳王一樣了。

不反對使用替換零件和出現剩餘件,畢竟原本藍光人系列的大合體就會剩下好多零件,但是希望每台機體都能留下一些主要部份在最後大合體上面。
yimingyang 發表於 5-3-2020 01:04 PM
仔細放大龍王修羅的圖,發現肩甲內部有戈修羅的肩部零件,似乎能夠再現套肩甲。
腹部、裙甲、大腿應該是專 ...

哥修羅大肶冇得拆淨喺縮入去  我最想佢還原設定大腿屈成90°駁上去  不過估計都好難實現
stonekeung01 發表於 4-3-2020 05:03 PM
商品化超熱血進行中!
「熱血最強ゴウザウラー」
HG 1/300 グランザウラー商品化決定への

最後出幅咁嘅圖就係喇?
仲只係商品化決定,以為係公布20年上半年幾時開賣
laiken 發表於 6-3-2020 07:10 PM
最後出幅咁嘅圖就係喇?
仲只係商品化決定,以為係公布20年上半年幾時開賣 ...

起碼好過隔離勇者指令得幾隻字
nimiao 發表於 6-3-2020 07:24 PM
起碼好過隔離勇者指令得幾隻字

我諗起CMS話出出左幾年到佢執埋都未出到:44:
yugi 發表於 6-3-2020 07:32 PM
我諗起CMS話出出左幾年到佢執埋都未出到

cms套超火焰睇落真喺幾唔錯可惜囖又冇下家接手
HG 1/300 グランザウラー
価格: 5,720円(税10%込)
発売日: 2020年07月
https://bandai-hobby.net/item/3805/

本帖子中包含更多資源

x
7月俾想像中早啲    點解唔早幾個月公開動畫首播日發售咧
格蘭修羅開訂了,不過分首批和次..首批多D乜,貴5,60.. ?
好似無boxset版, 笨大轉死性
又登入唔到 發表於 9-3-2020 01:10 PM
格蘭修羅開訂了,不過分首批和次..首批多D乜,貴5,60.. ?

佢已改咗Post,淨寫7月貴價
williamhychan 發表於 9-3-2020 02:50 PM
佢已改咗Post,淨寫7月貴價

係囉,一陣再睇就無了..得一個價.不過是之前標明首批個價..{:1_218:}
又登入唔到 發表於 9-3-2020 03:04 PM
係囉,一陣再睇就無了..得一個價.不過是之前標明首批個價..

係呀!所以我都唔急入,横掂我多數搞緊救急戰隊

本帖子中包含更多資源

x