Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] HG 1/300 熱血最強 格蘭修羅

終於等到,快d出啦
熱血最強ゴウザウラー
放送開始記念日まであと8日!
8日後「熱血最強」放送開始紀念

https://twitter.com/HobbySite/status/1231866427625201665

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
看到萬代對熱血最強的態度,好希望萬代也可以針對絕對無敵與元氣爆發開發這一個版本造型的機器人

只能說好微笑的模型設計功力還不夠,把絕對無敵的大合體搞殘了,接下來的元氣爆發感覺也是令人擔憂啊.........
ryanaz0437 發表於 24-2-2020 07:34 PM
看到萬代對熱血最強的態度,好希望萬代也可以針對絕對無敵與元氣爆發開發這一個版本造型的機器人

只能說好 ...

同意,好彩無買微笑,都係等笨大出先買
ryanaz0437 發表於 24-2-2020 07:34 PM

只能說好 ...

goodsmile還原劇中造形, 但笨大就魔改劇中造形
好微笑搞殘大合體講得有啲過份
如果做到cms果隻咁, 同神像有咩分別, 幾乎冇可動性, 而且外型都唔靚, 基本上超無敵合體本身就唔太合理, 只能係合體同外型方面做取捨
唯一唔滿意係百勝龍王人—龍變形竟然要換咁多件, 呢下有啲過份

只能說好 ...

因為笨大HG條line話曬都出咗十幾廿年以上,所以就算出其他機體都有返一定水準

好微笑,上一次隻六神合體已經非常失望,Superminpla隻忍者戰隊都可以造到收埋d手同個頭,但佢就要極大量換件...而之後呢套絕對無敵仲貴過笨大呢套熱血最強先係最唔合理
熱血最強ゴウザウラー
放送開始記念日まであと7日!
熱血打ち合わせ中!
7日後「熱血最強」放送開始紀念

https://twitter.com/HobbySite/status/1232228866082492416

本帖子中包含更多資源

x
有龍王神劍最少可大合體先, 問題大合體會唔會另外有SET裝
將星 發表於 24-2-2020 07:36 PM
同意,好彩無買微笑,都係等笨大出先買

但喺bendie魔改得好鬼肉酸   哥修羅對腳尤其過分  睇返後面擺出嚟嘅線稿對腳比例明明幾好吖實物搞到咁嘅鬼樣   今次格蘭修羅個黑影都同線稿爭好遠
z21948814 發表於 24-2-2020 10:52 PM
好微笑搞殘大合體講得有啲過份
如果做到cms果隻咁, 同神像有咩分別, 幾乎冇可動性, 而且外型都唔靚, 基本上 ...

好微笑外形先決, 要做到動畫既樣就一定要大量換件
熱血最強ゴウザウラー
放送開始記念日まであと6日!
超熱血に進行中!
6日後「熱血最強」放送開始紀念

https://twitter.com/HobbySite/status/1232591170888323072

本帖子中包含更多資源

x
呢個早已知{:1_374:}

本帖子中包含更多資源

x
超強個膊頭唔喺會頂到冚咩  仲有碌砲裝上去都唔實
nimiao 發表於 26-2-2020 07:20 PM
超強個膊頭唔喺會頂到冚咩  仲有碌砲裝上去都唔實

X 2. 我都發現有這個問題