Toysdaily 玩具日報

查看: 13499|回復: 26

[其他] 勇者王玩具問題之YUJIN的SUNRISE HERO COLLECTION!

勇者王玩具問題之YUJINSUNRISE HERO COLLECTION!

我本身已經買左PART 4($15x)!
不過有D問題想問吓各位!
1) 請問YUJINSUNRISE HERO COLLECTION總共有幾多PART的呢?
2) 另外那幾PART是否有勇者王的呢(有什麼呢)?
part 1:no GGG

part 2: no GGG

part 3:no GGG

part 4:GGGG and Gaigar

part 5:Green and gold GGGG & Gaifigh

I bought part 2, 4 and five.

YOu should go for part 5.
I saw it in Kornhill AnimXXX UnitXX sometime ago.

原帖由 genesicgaogaiga 於 11-10-2007 23:49 發表

...

part 2 柳都木 命 & part 3 swan white 係GGG女角

原帖由 genesicgaogaiga 於 11-10-2007 11:49 PM 發表

...

part one是什麼的呢?
死左圖睇唔到!
唔該晒GGGG大大!
PART 2得阿命!!!
PART3就得個金髮妹!!!
點解無機械人的呢?

推一推先!
其實如果要計既話唔止tim~~~ yujin仲有之前既trading collection~~
雖然個名唔同左~~~不過係有關連的..係之前既part之始祖!!!

TRADING COLLECTION

(PART 1)
勇者聖戰
1 2號機(合體/未合) + 2位人物主角

(PART 2)
勇者EX (本體 + 合體 + 2主角)
太陽勇者(本體 + 合體 + 2主角)

(PART 3)
傳說之勇者(本體 + 合體 + 2主角)
勇者特急(本體 + 合體 + 2主角)

(PART 4)
黃金勇者(本體 + 合體 + 2主角)
勇者警察(本體 + 合體 + 2主角)

另外仲有獨立的勇者王GGG

PART 1 ~ PART4

之後先到出呢PART HERO COLLECTION~~~
所以要真正儲齊要儲埋之前果D呢!!!  
我都想儲番不過真係幾難.........唉!

原帖由 玩具烈士-奇雲 於 13-10-2007 14:05 發表
其實如果要計既話唔止tim~~~ yujin仲有之前既trading collection~~
雖然個名唔同左~~~不過係有關連的..係之前既part之始祖!!!

TRADING COLLECTION

(PART 1)
勇者聖戰

...
原帖由 genesicgaogaiga 於 2007-10-11 23:49 發表

http://www.verycoolthings.com/ ...

"Gaifigh" should be called "GaoFar"
原帖由 GaoFighGar 於 13-10-2007 18:05 發表

"Gaifigh" should be called "GaoFar"

Ya, thank you for your correction.
原帖由 genesicgaogaiga 於 13-10-2007 05:47 PM 發表

大大你就好啦!
咁齊!
現在真的好難找的說!
原帖由 genesicgaogaiga 於 13-10-2007 05:47 PM 發表

GGGG大大!
因為D相睇唔清楚!
我想問吓你是否齊晒3G的成員呢?
今日去太古日X已經無part 5:Green and gold GGGG & Gaifigh賣啦!
各位大大好~ 在下Wind~ 初到貴境~~~ 請多多指教~~~我見到以上大大post既勇者系列盒蛋,實在十分懷念:79:

不過我有一d關於呢d勇者系列盒蛋既問題想問......... 希望一直有玩開既大大可以解答我既疑問~~~

小弟幾年前開始想儲番呢班勇者既盒蛋~~~ 果陣市面上已經剩番無幾多,除左大大盒一set有幾款既part 4 & 5 SUNRISE HERO COLLECTION之外,小弟仲搵到yujin trading collection既part 1 同part 2,即係以上大大所list的:

(PART 1)
勇者聖戰

(PART 2)
勇者EX (本體 + 合體 + 2主角)
太陽勇者(本體 + 合體 + 2主角)

至於part 3,小弟反轉香港都搵唔到:56: part 4 既 黃金勇者 同 勇者警察 小弟當年於皆X商場入到,但當然係散買同無盒.......... 我當時仲入左絕對無敵同元氣爆發既主角機械人,但小弟發覺,呢批散買既勇者機械人盒蛋大部份都無滲線......例如個 勇者警察 全身都有上色亦都有製造商既印印於公仔上,但係就一條滲線都無,我睇番part2既 太陽勇者 又的確係完全滲線..........我既問題係..........我當年入既呢批勇者散蛋會唔會係老翻??? 定係黃金勇者,勇者警察, 絕對無敵 同 元氣爆發既trading collection 真係無滲線既呢??:30:

最後一個問題(PART 3)既 傳說之勇者同 勇者特急有無可能搵得翻呢??

以上問題令小弟苦思多年,希望有高人可以指點:61:唔該~~~