Toysdaily 玩具日報

查看: 124787|回復: 33

經典再生!!Brave合金10 逆轉王GYAKUTEN-OH新舊對決!!

等了又等......心中最期待既合金終於重出了.....
Brave合金10 逆轉王GYAKUTEN-OH
記得小時候去永安時媽咪買0左人生第一盒DX大BOXSET比我的就是逆轉王
細過粗玩.....重玩斷條埋尾....
今時今日終於可擁有一個新生的回憶!!!
很高興看到CMS合金不斷的進步
逆轉王可以說是Brave合金最好的一員
無論重量,電鍍,可動性都非常好
對比番以前的版本完全睇到現代玩具的進步
頭部可上下左右轉動,
腰部亦可動,肩部亦加0左更多關節。
背包變機械人時可以將LOGO反轉
變恐龍時亦唔洗除去發射器
手部變形亦都可以唔洗除去拳頭....非常好
不過恐龍好似瘦0左DD冇0甘Q
同埋小心天線太幼好似好易斷0甘
恐龍旦可打開收埋D PARTS非常體貼啦!!
總之.....真係非常好的合金玩具
如果定價平D會更好呢!!
大家會唔會支持呢個完成度0甘高既合金呢?
玩過之後更期待之後的三冠王呢!!
:D:D:D

PIC FROM: http://www.animerate.net

謝謝大大既靚相及介紹, 呢隻Brave合金比預期中好, 令人感動!:D
好毒的說!
真係越睇越開心,又越睇越吸引.
好想買,但買左支鏡現在窮過鬼:ice:
晨早流流放毒:Q...... ar ~~~~~
( 唔好引我啦....冇位喇:no: )
較可惜嘅係黄色parts,如果做到超戰心囗對象耳咁喺胶件上再上色就靚仔好多

真係好勁,我同樓主一樣當年都係係永安賣,記得仲要係賣玖拾玖,但依家就過千^^
this animate broadcasted in HK b4?
無可否認Brave合金10逆轉王,手工精美活動能力及可玩性比舊版的還要高,
但就小了一份童真,我相信這是玩具最先要的原數之一,可惜Brave合金小了
我們兒時喜歡的一種感覺,可惜!:die:
原文章由 逆轉王 於 30-9-2007 06:37 AM 發表
無可否認Brave合金10逆轉王,手工精美活動能力及可玩性比舊版的還要高,
但就小了一份童真,我相信這是玩具最先要的原數之一,可惜Brave合金小了
我們兒時喜歡的一種感覺,可惜!:die:

好讚同你說法,我也有此感覺。
始於係新同舊既問題..以前d超合金..一般可以做到8成似已經好勁..
而現在一般都要有9成以上..身型比例亦要靚..
舊既一般都比較方正..連帶活動能力都只係得幾個位..
多謝大大既靚相:)哩只真係好鬼正:handshake:
可惜今個月既QUOTA比左紅藍機同埋JET LI:no:
我又黎放下毒先 ~~~ :he:

只能以一個字黎形容 ~~~ 正 !!!
原文章由 Gundam@EFSF 於 29-9-2007 10:08 PM 發表
this animate broadcasted in HK b4?

yes !!!! in ATV~~~~~:) BTW, the photos are great~~~~~:shiny:
比較有趣的是
新版雖然細隻d
但個盾其實同舊版差唔多大的
:x
舊果隻今日睇返都唔弱呀!!  :)
原文章由 Dick.Po 於 30-9-2007 10:13 PM 發表
比較有趣的是
新版雖然細隻d
但個盾其實同舊版差唔多大的
:x

又係喎~~~話時話,cm's仲咪講三冠王同逆転王有咩gimmick~~~~~:)