Toysdaily 玩具日報

查看: 22063|回復: 21

神話沙加增高小方法!(P.2白羊薛安也加高喇!)

各位大大都知黃金係用第一素體的!所以比起第三素體都會矮少少!
雖然以下方法做唔到平排效果!但大家都不坊一試喇!:^

圖一:就算沙加換了胸像頭部都好都係得160mm!
            同雙頭龍168mm相距8mm.

圖二:將沙加腳部增高4mm後的效果!
            雖然還矮了少少。但都不過不失喇!:^

圖三:右腳係拉高4mm,而左腳係原本長度!
            從圖中顯示係咪好清楚呢?:)

圖四:除下聖衣後的真面目!其實不過用一塊1mm膠板同一粒3mm軟膠就搞掂咋!
            係咪好吹啤啤呢?:DD

圖五:膠板完成圖!
製作方法:1.找一塊1mm膠板
                    2.鑽一個1mm孔
                    3.將個細孔擴大至5mm
                    4.放返落大脾位度晝出外
                    5.因膠板簿可以落較剪開佢(想靚D可以用銼執執佢)
注意事項:用1mm至1.5mm膠板已經係極限,如果再用厚D膠板的話!因腳部都有重
                    量好易跌架!除非你想痴死佢喇!:!

圖六:找一粒適合的軟膠!其實這方面好易找的!如果閣下有砌開模型的話。通常都
            會剩下好多這樣的軟膠關節!求其找一粒套得入便可。:shy:
注意事項:如圖中顯示其實係一個錯誤示範,膠粒大厚的話會好易外露影響外觀,所
                    以粒膠粒要一半就得,其實只要按離模線一切已經搞掂喇!剛剛好就3mm:shiny:

一個修長了的沙加誕生喇!:shiny:

[ 本文章最後由 狂四郎 於 3-7-2007 11:14 PM 編輯 ]
謝謝大大,我試過平排沙加和青銅5子,冰河仲高過沙加,唔多順眼..........
原文章由 toysbear 於 30-6-2007 11:22 PM 發表
謝謝大大,我試過平排沙加和青銅5子,冰河仲高過沙加,唔多順眼..........

設定明明沙加係 6 呎幾
:cool:
THX, 好有用的方法:shiny:
good, 支持一下~~!!n__n v
好方法, thz~
very good! thank you!
will bandai sell 增高佩件 in the coming future??
支持!!!!!!!!!!!!!1
:):)高d好睇d
好欣賞大大你既creative
增高o既話我隻獅子座就會放唔入個櫃啦
thanks for sharing
原文章由 toysbear 於 30-6-2007 23:22 發表

拆走永河小腿下面粒膠圈啦
會合比例好多
:DD
頭像被屏蔽