Toysdaily 玩具日報

AL放榜後一入+AL討論

原文章由 cybaster 於 1-7-2007 02:35 PM 發表

mine is:
first: Poly Electronic Information Engineering
second: City App Phy
third: Poly HD Electronic and intromation engineering

=0=
咁快放HD?
WELL....希望大大入到頭兩個啦.....""

原文章由 gundamrx782 於 1-7-2007 02:36 PM 發表

o甘有機會做同學wor~~~
engg.phys係o羊來架﹖﹖好似無聽過呢科o甘既:@

入到就係啦....計計埋埋POLY既話我都係得果7.6分....比上年個CUT-OFF SCORE高少少咁大把=-="
ENGINEERING PHYSICS

我有FD出去搵短期工....原來入面有D同事只係中三畢業....人工好似都唔差=___=雖然只不過係做SALESMAN...
但我估唔到尼個時代咁既學歷仲可以O係社會生存到囉......

[ 本文章最後由 Horus 於 1-7-2007 02:42 PM 編輯 ]
原文章由 cybaster 於 1-7-2007 02:35 PM 發表

mine is:
first: Poly Electronic Information Engineering
second: City App Phy
third: Poly HD Electronic and intromation engineering

大大﹐以我所知EIE出黎做野好似比較難找工呀﹖﹖
呢類IT類既野出路都係一般ja wor

原文章由 Horus 於 1-7-2007 02:39 PM 發表

=0=
咁快放HD?

入到就係啦....計計埋埋POLY既話我都係得果7.6分....比上年個CUT-OFF SCORE高少少咁大把=-="

我 ...

cut off....
當年我combine cert都係得3.5分﹐都入到科average 6.4既HD啦:DD
雖然我係8月31號先收到通知:DD
原文章由 Horus 於 1-7-2007 14:39 發表

=0=
咁快放HD?

But my score is lower than the cut-off..........
:unhappy:

Hope they will ask me to interview and I can perform better in the interview.
原文章由 cybaster 於 1-7-2007 04:13 PM 發表

But my score is lower than the cut-off..........
:unhappy:

Hope they will ask me to interview and I can perform better in the interview.

果幾科=__=好似唔駛IN....""
原文章由 Horus 於 1-7-2007 02:10 PM 發表

大大讀三科AL?如果係咁既話就唔出奇....
但小弟讀2AL+1AS....:die:

其實我第一想讀係MECH ENGG....可惜三大入面大部份都要我讀P.MATHS= ="
不過而家考成咁...唔駛旨意入三大既ENGG啦:DD

無獨有偶.........我又係2A1AS喎.........

不過...........你冇讀pure math.就麻煩d喎..........

但我好同意讀pure science出路唔係咁好.............
原文章由 iorik 於 2-7-2007 01:00 AM 發表

無獨有偶.........我又係2A1AS喎.........

不過...........你冇讀pure math.就麻煩d喎..........

但我好同意讀pure science出路唔係咁好.............

咁大大都入到三大....都好好野喎....
算吧=_=我唔揀都揀好晒喇=___=""
全部CHOICES都勁穩陣(因為大部份既MEDIAN都係DDEE)....希望佢會收我啦......

出路唔好都冇計....好過冇DEGREE....最多入去轉系/讀多個POST-GRAD........
各位讀緊書既大大, 小弟都係AL過來人, 我認為如果你想成功, 勤力係必要條件, 所以就算升HD, AD, 咩D都好, 只要今日開始勤力學習知識以及搵錢既技能, 任何人也能成為百萬富翁!
原文章由 洛迪文 於 2-7-2007 12:58 發表
各位讀緊書既大大, 小弟都係AL過來人, 我認為如果你想成功, 勤力係必要條件, 所以就算升HD, AD, 咩D都好, 只要今日開始勤力學習知識以及搵錢既技能, 任何人也能成為百萬富翁!

Thanks for your advice.