Toysdaily 玩具日報

AL放榜後一入+AL討論

介紹個網址比大家,
http://www.ipass.gov.hk/chi/intro-cityu.aspx
有齊ad,hd 既course, 最正係有埋升上大學既%
普遍hkuspace, city 既ad有8成以上
原文章由 jojojojojo 於 30-6-2007 10:14 PM 發表

但係AD易升本地大學 , 有錢可以樹仁 , 睇你自己想點揀la

咩大學都有AD同HD

有野想問
樹仁係唔係只有報degree course?
同jupas 既大學收費有咩唔同?
認受性會唔會冇其他u咁好?
我就1c 3d 1e..........本身我諗住有3個c 架....成績大失預算!而家兩頭唔到岸...jupas 應該無我份架拿
anyway我無唔開心,因為我英文pass左,我會考o個陣a 卷得d,但ue竟然可以pass..考試局個報告話幾千人入面只有六十幾個人可以咁..!
原文章由 jojojojojo 於 1/7/2007 01:11 發表

你做咩challenge我:*你讀過唔代表你了解比我多
重有哩d咁白痴既問題高級生都應該知道答案 , 唔好搵哩d野challenge人地

聽左~唔高興~
就當無聽過~
我唔係迫你聽~

我都係好心~
比個參考你地~
比個市場你知~
我講錯既~ 你可以唔好理我~

我邊有"差"你呀~
你呢d高材生~
我呢d低材人士講既說話邊會影響你right~?

加油啦~
:*

[ 本文章最後由 wostaney 於 1-7-2007 09:57 AM 編輯 ]
原文章由 Stephen 於 1-7-2007 08:22 AM 發表
我就1c 3d 1e..........本身我諗住有3個c 架....成績大失預算!而家兩頭唔到岸...jupas 應該無我份架拿
anyway我無唔開心,因為我英文pass左,我會考o個陣a 卷得d,但ue竟然可以pass..考試局個報告話幾千人入面只有六 ...

咁真係要公起你

我個屆好多人都係考sty.a升左之後as ue fail......

jupas擺左咩呀? in得好或者有offer ma:)

另,hd/ad升8成計哂ugc topup part time 出國吧

讀得ad點會唔讀埋degree
:ar:

[ 本文章最後由 Endless 於 1-7-2007 10:20 AM 編輯 ]
原文章由 wostaney 於 1-7-2007 09:50 AM 發表

聽左~唔高興~
就當無聽過~
我唔係迫你聽~

我都係好心~
比個參考你地~
比個市場你知~
我講錯既~ 你可以唔好理我~

我邊有"差"你呀~
你呢d高材生~
我呢d低材 ...

算啦, 我地都係睇翻啲玩具啦! 佢地依加先討論哩啲野太遲了... 依加Degree只係最低最低既要求....:sad:

在此再一次希望各位 AL 既大大有好前途..:DD
原文章由 Endless 於 30-6-2007 23:11 發表
想當年al完左返工
第一份工既糧買左NDS+應援1

Oh!
Then that means about 2yrs ago?

原文章由 wostaney 於 1-7-2007 00:46 發表
見剛好有幾個td大大都係al放榜~
我都係到打幾隻字~
:)
我係過來人, AL既時候只有1D2E~
Comp(AL) D, Chin(AS) E, D&T(AS) E~
好差~ 但已經比想像好~
係我既年代岩岩出現AD,
但我完全 ...

Thanks for you comment.

[ 本文章最後由 cybaster 於 1-7-2007 10:50 AM 編輯 ]
原文章由 iorik 於 1-7-2007 01:28 AM 發表

咁要睇你報咩科.........

如果係science的話............

港大.......中大.........科大都冇問題..........

就是SCIENCE....
三大....唔敢搏....入到U為大前題.....報D要求MATCH返少少既....
WELL....不過岩岩REPRIORITIZE左....講黎都無補於事LU.......

我諗應該冇乜大問題既....
1ST CHOICE係搏既....自己個分同佢個CUT OFF SCORE差唔多....
2ND-5TH既CHOICES比較穩陣D....睇過佢地往年收生FIGURE既MEDIAN....同我成績一樣....有幾個比我個分仲低....

希望有大學收啦....
冇就REPEAT....死谷一科COMBINE CERT.

講返個AL RESULT....真係估唔到自己中英文都可以D到....
CE時....
英文SYLLABUS B =>D
中文.....由F變E
出左黎既AL
英文=>ECECC=>D
中文=>DDDDD=>D

--------------------------我是分隔線------------------------------------------------------
其實....讀IVE出黎既人係可以好專業的.....
同埋我聽講過出面有D地方有大學生都唔請....請IVE....因為話D 大學生好串=-="

[ 本文章最後由 Horus 於 1-7-2007 01:41 PM 編輯 ]
好多大大眼中你地都只係o靚仔,
但係事實上你地都唔細啦, 咁又要嘈一餐...

嘈咩呀 !! 努力吧, 後生仔們 !!!

[ 本文章最後由 left1221 於 1-7-2007 01:48 PM 編輯 ]
原文章由 Horus 於 1-7-2007 01:31 PM 發表

就是SCIENCE....
三大....唔敢搏....入到U為大前題.....報D要求MATCH返少少既....
WELL....不過岩岩REPRIORITIZE左....講黎都無補於事LU.......

我諗應該冇乜大問題既....
1ST CHOICE係搏既....自己個分同 ...

我係過來人呀........

當年AL又係全D呀............

頭3位都係揀港大, 中大, 科大pure science呀(排名不分先後)...........

結果科大收咗我.............
原文章由 wostaney 於 1-7-2007 12:20 AM 發表

你係ive生嗎?
點解你唔喜歡ive?
:?

無錯,入到後發覺浪費了一年的時間:die:
頭像被屏蔽
原文章由 Horus 於 1-7-2007 01:31 PM 發表

(1) 其實....讀IVE出黎既人係可以好專業的.....
(2) 同埋我聽講過出面有D地方有大學生都唔請....請IVE....因為話D 大學生好串=-="

(1) agree, 強調 "可以" 二字...

(2) 個人人格問題, 同 degree 唔 degree 完全無關...

[ 本文章最後由 left1221 於 1-7-2007 01:59 PM 編輯 ]
原文章由 supermodehk 於 1-7-2007 01:52 PM 發表
升上大學必要條件: 學費

而家 IVE 都貴o左好多...

感覺更加唔值...
原文章由 yugi 於 1-7-2007 01:50 PM 發表

無錯,入到後發覺浪費了一年的時間:die:

可詳述嗎 ?