Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[分享討論] 2018年12月 聖衣神話 天馬座星矢 (天界編)

宣傳圖個胸甲唔係咁架喎,搞咩呀,有冇得投訴
開第1頁同第6頁對比返嚟睇
第1頁啲甲貼身又修長
第6頁啲甲好似發水發脹咗咁離晒罩
.........認真就輸了:42:
zerokit 發表於 20-12-2018 12:49 AM
宣傳圖個胸甲唔係咁架喎,搞咩呀,有冇得投訴

實無啦, 你睇佢之前D圖有句野嫁, 基本上即係"圖片只供參考"一樣

These showed the expert skills of the official photographer completely...{:1_203:}
識得影相真係好緊要{:1_197:}
呢次D圖真係幾大出入
炒價仙人 發表於 20-12-2018 01:26 AM
開第1頁同第6頁對比返嚟睇
第1頁啲甲貼身又修長
第6頁啲甲好似發水發脹咗咁離晒罩 ...

實品與官網圖不同,所以官網圖是ps圖哦,萬代也玩起詐騙哦
左邊是官網圖頭雕.臉部有上膚色漆,右邊實品圖頭雕是塑膠色無上色漆

左邊是官網圖,右邊是實品圖,點圖可放大

聖衣神話 天馬座 天界編,胸甲的實品與官網不同.............!!

聖衣神話 天馬座 天界編,胸甲的實品與官網不同!!
實品與官網圖不同,所以官網圖是ps圖哦,萬代也開始玩起詐騙了哦

左邊是官網圖頭雕.臉部有上膚色漆,右邊實品圖頭雕是塑膠色無上色漆

sddwwe 發表於 21-12-2018 12:01 PM
實品與官網圖不同,所以官網圖是ps圖哦,萬代也玩起詐騙哦

Abiki show room 都唔係而家實物咁樣, 所以bandai 係開新模, 但係用樣衰d 果隻模

官網樣品圖無限好
拿到實體各個哀嚎
就像之前我所說的,有愛就買,哥買的不是玩具,是小時候的回憶
網上見到個盒背面都係用「靚仔」果張相:@
覺得Bandai出玩具越來越保留,其實跟多件裝飾甲,起碼俾玩家多個使用選擇,唔通成本真係做唔到?:blame:
好似VF-1J咁,飛彈都魂限,莫財都唔駛咁啩:*
我裙甲合唔埋,扣唔到粒野.有冇人都會咁{:1_198:}
Seiya again? Can they make other characters