Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[分享討論] 2018年12月 聖衣神話 天馬座星矢 (天界編)

k_dash 發表於 6-6-2018 06:19 PM
天界編係一個好雞肋的存在, 自佢出咗冥王神話之後天界編設定又接唔返, 如果佢真係補返五小強設定for出玩 ...

所以我先懷疑天界編是否全然車田手筆...

以前聽講,車田係唔鍾意天界編的...
{:1_197:}呢隻几靚仔喔,但我係唔會入坑的{:1_203:}

東京玩具展2018展出

benkyo365 發表於 7-6-2018 03:45 AM
呢隻几靚仔喔,但我係唔會入坑的

神話素體,有了EX其實不是應該淘汰神話嗎?神話最大問題之一是手臀穿甲後會有些粗。另外拳頭有些過大。
聖衣形態好正
Lawchee 發表於 7-6-2018 09:31 AM
神話素體,有了EX其實不是應該淘汰神話嗎?神話最大問題之一是手臀穿甲後會有些粗。另外拳頭有些過大。 ...

EX素體雖然可動度高, 睇落又修長啲, 但對於聖衣比較單薄的星座膊頭都會穿崩, 各有各好處及問題...
Lau 發表於 6-6-2018 02:39 PM
我都想佢出埋套片!!

不過上次先序章,起碼還有正章和終章,有排出...

{:1_214:}話唔定好似北歐篇咁最後整套宙斯聖衣出來,穿起距抽贏阿波羅。
太上王 發表於 7-6-2018 12:40 PM
話唔定好似北歐篇咁最後整套宙斯聖衣出來,穿起距抽贏阿波羅。

咁你即係咒宙斯已經死左者??

其實我覺得打宙斯無可能,宙斯可能會中立...
套野講到除左雅典娜個個神都係奸
yugi 發表於 7-6-2018 01:28 PM
套野講到除左雅典娜個個神都係奸

現在 ND 個月神和時間之神都無乜點講佢地係奸喎!!
k_dash 發表於 7-6-2018 10:36 AM
EX素體雖然可動度高, 睇落又修長啲, 但對於聖衣比較單薄的星座膊頭都會穿崩, 各有各好處及問題... ...

神話淨係對軟膠自動一字馬腳已經, 同埋我唔鍾意第三素體個肩關節設計
yugi 發表於 7-6-2018 01:41 PM
神話淨係對軟膠自動一字馬腳已經, 同埋我唔鍾意第三素體個肩關節設計

其實我成日見話神話軟膠自動一字馬腳.....但咁多年黎, 我買左咁多隻神話都未試過....(TOUCH WOOD)...
:67:呢隻amiami日文網原先有得訂嘎(宜家已經截訂了);但for海外的英文網就一直都無擺出黎。。。
呢隻炒味濃,趁仲有得訂都係訂隻先。
benkyo365 發表於 8-6-2018 11:52 PM
呢隻amiami日文網原先有得訂嘎(宜家已經截訂了);但for海外的英文網就一直都無擺出黎。。。 ...

Ami英文網好似不嬲都無星矢賣.